Η ολική μεταμόρφωση της Λεωφόρου

Η ολική μεταμόρφωση της Λεωφόρου

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λεωφόρο των… ονείρων θα συνεχίσει να κτυπά για πολλά χρόνια ακόμα η καρδιά του Παναθηναϊκού και των εκατομμυρίων οπαδών του! Σε μια εκδήλωση που ξεχείλιζε από συναίσθημα και ρομαντισμό, υπό το βλέμμα παλιών και εν ενεργεία αθλητών του συλλόγου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, παρουσίασαν στο «Π. Γιαννακόπουλος» το πλάνο ανακαίνισης της Λεωφόρου, με στόχο τους επόμενους μήνες να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό γήπεδο, διατηρώντας τις ιστορικές μνήμες όλων των σπουδαίων γεγονότων που εκτυλίχθηκαν εκεί σε μια διαδρομή σχεδόν 100 χρόνων. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος των πλέι οφ και σε πρώτη φάση θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, με τη συνδρομή του κ. Αλαφούζου και επιφανών μελών της παναθηναϊκής οικογένειας, αλλά και με την ενίσχυση των οπαδών της ομάδας με βάση ένα πλάνο που θα προβλέπει πολλά ανταποδοτικά οφέλη.

«Εμείς είμαστε περαστικοί. Εχουμε μια βάρδια, υπηρετούμε τον Παναθηναϊκό και φεύγουμε. Ο Παναθηναϊκός μένει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαφούζος.

Η Μαρία Κοκκίνου, εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει τη μελέτη, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η πρώτη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει στο τέλος της περιόδου και το κύριο έργο τον Ιούνιο, μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Θα περιλαμβάνει νέα εξέδρα 2.300 θέσεων, που θα τοποθετηθεί πάνω από τις θύρες 9-10-11 στην πλευρά της οδού Τσόχας, δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 8 και 12 με σουίτες και χώρους εξυπηρέτησης των φιλάθλων, 14 σουίτες στην πλευρά της εξέδρας των επισήμων, νέο σκέπαστρο, ριζικό «λίφτινγκ» στον υπάρχοντα σκελετό και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου. Ακόμα κι αν όλα κυλήσουν ομαλά, τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και κάποια ματς στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Η δεύτερη φάση θα γίνει το καλοκαίρι του 2017 και θα περιλαμβάνει νέα εξέδρα πάνω από τις θύρες 2-3-4 προς την πλευρά της Λ. Αλεξάνδρας, άλλους δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 1 και 5, πολυχώρο (μουσείο – εστιατόριο) στη θύρα 7, νέο φωτισμό, νέο σκέπαστρο, νέα καθίσματα, εξωτερικό κέλυφος που θα μπορεί να φωτίζεται και να προβάλει μηνύματα, ειδικό σκέπαστρο πάνω από τη θύρα 13 που θα δυναμώνει τις φωνές των οπαδών, ανακαίνιση όλων των υπαρχόντων χώρων για αθλήματα του Ερασιτέχνη, όπως και την ανακατασκευή του παλαιού κολυμβητηρίου κάτω από τη θύρα 13. Η συνολική χωρητικότητα της Λεωφόρου θα πλησιάζει (μαζί με τις σουίτες) τις 21 χιλ. θέσεις.

Το κόστος υπολογίζεται στα 10 με 15 εκατ. ευρώ και τα έργα θα ξεκινήσουν χωρίς να προϋπολογίζεται αρχικά το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, το οποίο ο Παναθηναϊκός εκτιμά ότι κάποια στιγμή θα εκταμιευθεί. Ηδη υπάρχει διαθέσιμο κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ, αλλά πέρα απ’ αυτά που θα συνεισφέρουν ο κ. Αλαφούζος και άλλα επιφανή μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας, πολύτιμη θα είναι και η συνδρομή των απλών φιλάθλων. Υπάρχουν διάφορα χορηγικά προγράμματα για όλα τα βαλάντια, συνδεδεμένα τα περισσότερα με τα εισιτήρια διαρκείας, με πολλά προνόμια, όπως για παράδειγμα, τη χάραξη του ονόματος κάθε φιλάθλου που θα συνδράμει στο κάθισμά του!

Τα χορηγικά προγράμματα τα παρουσίασε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Σελήνη Ευθυμίου και είναι: Ε-Member Χορηγός Γηπέδου αξίας 20 ευρώ, Basic Χορηγός Γηπέδου αξίας 50 ευρώ, Green Χορηγός Γηπέδου αξίας 140 ευρώ, Silver Χορηγός Γηπέδου αξίας 250 ευρώ, Gold Χορηγός Γηπέδου αξίας 550 ευρώ, Gold Plus Χορηγός Γηπέδου αξίας 600 ευρώ, Diamond Χορηγός Γηπέδου αξίας 1.200 ευρώ, Diamond Plus Χορηγός Γηπέδου, αξίας 1.500 ευρώ (Νέα εξέδρα), VIP Χορηγός Γηπέδου αξίας 4.000 ευρώ, VIP Plus Χορηγός Γηπέδου αξίας 3.000 ευρώ (Νέα εξέδρα).

Τα αντισταθμιστικά οφέλη αυξάνονται ανά χορηγικό πακέτο και από την κατηγορία GREΕΝ καλύπτουν και την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Για τις νέες εξέδρες, τα διαρκείας θα είναι διετή. Προβλέπονται συνδρομές και μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Θα γίνει σχετική καμπάνια στα ΜΜΕ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα προβληθεί στις 22.00 από τον ΣΚΑΪ το αφιέρωμα «ΠΑΟ… Λεωφόρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή