Θετικό ξεκίνημα της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κολύμβησης

Θετικό ξεκίνημα της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κολύμβησης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πανελλήνια ρεκόρ, προκρίσεις σε ημιτελικούς και τελικούς, οι οποίοι συνοδεύονταν από καλές επιδόσεις, άρχισε για τα ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κολύμβησης στο Λονδίνο. Για μόλις 12 εκατοστά η εθνική ομάδα των 4Χ100 ελευθέρως των ανδρών δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (Μελαδίνης, Χρήστου, Κατραντζής και Γκολομέεβ) προκρίθηκε στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ (3.16.82) και εκεί πέτυχε νέο με 3.14.42 αλλά πλασαρίστηκε στην 4η θέση. Τρίτο ήρθε το Βέλγιο (3.14.30), δεύτερη η Ιταλία (3.14.29) και πρώτη η Γαλλία (3.13.48). Η επίδοση της εθνικής ενδέχεται να της δώσει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προκρίνονται τέσσερις, η Ελλάδα είναι δεύτερη και οι προκρίσεις θα ολοκληρωθούν στις 31/5.

«Εισιτήρια» για τους σημερινούς τελικούς των αγωνισμάτων τους πήραν και οι Σαμιλίδης, Χρήστου. Ο Απόστολος Χρήστου με 53.36 (2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την Ελλάδα) στα 100 μ. υπτίως προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα βρεθεί στον τελικό των 100 μ. προσθίως ως 6ος με 1.00.59 (η 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα μας).

Αντίθετα, ο Κρ. Γκολομέεβ (15ος με 24.02) και η Αννα Ντουντουνάκη (16η με 26.75) δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των 50 μ. πεταλούδα, αντίστοιχα.

Η διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με πολλές ελληνικές συμμετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή