Πίσω από τις κάμερες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oμοσπονδίες στο «κόκκινο»

Στο νομικό συμβούλιο του κράτους βρίσκονται τα πορίσματα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου πέντε αθλητικών ομοσπονδιών (πυγμαχίας, πάλης, ποδηλασίας, τένις, μπάντμιντον), που διενεργήθηκε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες που ελέγχθηκαν, παρουσιάζουν πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση, σε κάποιες από αυτές έχουν επισημανθεί παραβιάσεις των φορολογικών διατάξεων του νόμου, ενώ έχουν εντοπιστεί ακόμα και περιπτώσεις πλαστογραφίας. Πηγή από τη ΓΓΑ, μιλώντας στην «Κ», υποστήριξε ότι ειδικά σε δύο ομοσπονδίες τα επιβαρυντικά στοιχεία είναι τέτοια, που αναμένεται να απασχολήσουν και τις εισαγγελικές αρχές.

ΜΠΛΟΥ.

«Πέτρινα χρόνια»

Χωρίς εκπρόσωπο (από αγωνιστική δραστηριότητα) θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η ελληνική άρση βαρών. Το άθλημα που χάρισε τόσα μετάλλια στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο περιθώριο. Η αρχική επένδυση σε «εισαγόμενους» αθλητές, η μη εκμετάλλευση της, μετέπειτα, δημοτικότητάς του και τα κρούσματα ντόπινγκ το έσπρωξαν στην αφάνεια. Ακόμα και εάν -με γνωριμίες- εξασφαλιστεί μία κάρτα ελεύθερης συμμετοχής αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Σπυρ. Σπαν.

Ανοίγουν «πανιά»

Τον δρόμο που άνοιξαν, αρχικά, ο Κατσικάρης και εν συνεχεία ο Ιτούδης, ο Μπαρτζώκας και άλλοι Ελληνες προπονητές με την ανάληψη καθηκόντων σε ομάδες του εξωτερικού, θέλει να ακολουθήσει η πλειονότητα των συναδέλφων τους. Η διαφορά των οικονομικών αποδοχών που έχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι το πρώτο κριτήριο για να μεταναστεύσουν. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με την απουσία πίεσης, όμως, οι Ελληνες προπονητές έχοντας συνηθίσει να αντέχουν ψυχολογικά, «κυνηγούν» με μεγαλύτερο πείσμα την επιτυχία κι απ’ ό,τι περιμένουν οι ξένοι εργοδότες τους.

Γ.Β.

Λάσκαρης στα νησιά

Η οικογένεια Λάσκαρη μπήκε στην καθημερινότητα του Αρη, ωστόσο δεν περιορίζεται η δράση της μόνο εκεί. Μέσω του ιδρύματος Λάσκαρη έχουν βοηθηθεί ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας στα οποία δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, στα οποία έχουν ήδη εγκαινιαστεί γήπεδα μπάσκετ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τελευταία εγκαινιάστηκε το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στην Αστυπάλαια, ενώ το ίδρυμα στηρίζει και την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή