Τελικοί Κυπέλλων: σαμπάνιες και αίμα

Τελικοί Κυπέλλων: σαμπάνιες και αίμα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα τα φαβορί, ως επί το πλείστον με δυσκολία, επικράτησαν στους τελικούς των Κυπέλλων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με εξαίρεση την Πορτογαλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέβαλε στην παράταση την ψυχωμένη Κρίσταλ Πάλας στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο με σκορ 2-1, αφού πρώτα βρέθηκε στο 78΄ να χάνει με 1-0. Τελικά, ο Χουάν Μάτα και η χρυσή αλλαγή της παράτασης, ο Τζέσι Λίνγκαρντ, γύρισαν τον αγώνα υπέρ των «Κόκκινων Διαβόλων». Πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθεί η πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ αντί του Λούις Φαν Χάαλ.

Μια «χρυσή» αλλαγή έκρινε τον τελικό και στην Ιταλία, και ακούει στο όνομα Αλβαρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιθετικός δεν είχε συμπληρώσει δύο λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο της Ρώμης, όταν με το γκολ του στην παράταση χάρισε στη Γιουβέντους το τρόπαιο στη νίκη με 1-0 επί της Μίλαν. Ωστόσο δύο άτομα μαχαιρώθηκαν σε επεισόδια σε μπαρ της Ρώμης.

Η Μπαρτσελόνα άντεξε σχεδόν μία ώρα με παίκτη λιγότερο κόντρα στη Σεβίλλη στον ισπανικό τελικό της Μαδρίτης αλλά όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία επικράτησε στην παράταση με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα των Ζόρντι Αλμπα και Νεϊμάρ από ασίστ του Λιονέλ Μέσι. Μπάγερν και Ντόρτμουντ έμειναν στο 0-0 και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου η εκτέλεση στο δοκάρι του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μπάγερν (4-3). Η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκλήρωσε το γαλλικό τρεμπλ της, νικώντας 4-2 τη Μαρσέιγ.

Την έκπληξη έκανε η Μπράγκα, που στον καλύτερο τελικό του Σαββατοκύριακου επικράτησε της Πόρτο στα πέναλτι 4-2, ύστερα από το 2-2 στα 90 και 120 λεπτά. Στη Σκωτία η Χιμπέρνιαν κατέβαλε τη Ρέιντζερς (3-2) αλλά οι οπαδοί της χτύπησαν παίκτες της αντιπάλου και κατέστρεψαν το τερέν στη Γλασκώβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή