Αλμα ΑΕΚ για την πρωτιά στα πλέι οφ

Αλμα ΑΕΚ για την πρωτιά στα πλέι οφ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάνταλος έκοβε (τρεις ασίστ και μία κερδισμένη αποβολή), ο Μπαρμπόσα έραβε (δύο γκολ) και η ΑΕΚ άρχισε να υφαίνει το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο (απόρθητο στα ντέρμπι) ΟΑΚΑ με το εντυπωσιακό 3-1 που της δίνει την μπάλα στα δικά της πόδια και τη δυνατότητα να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, αρκεί να κάνει δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ στην έδρα της και με τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Το 2Χ2 είναι υποχρεωμένος πλέον να κυνηγήσει και ο Παναθηναϊκός, με τη διαφορά ότι και να το πετύχει νικώντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν θα εξαρτάται η πρωτιά μόνο από τα δικά του αποτελέσματα.

Οπως και στη Λεωφόρο, το α΄ ημίχρονο έκλεισε με το ίδιο σκορ (2-0) για τον γηπεδούχο, με τη διαφορά ότι το χθεσινό στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ πιο γεμάτο σε φάσεις, με τον διαιτητή Κουκουλάκη να μπαίνει στην εξίσωση και να συμβάλει στην εξέλιξή του με δύο λανθασμένες αποφάσεις, σε βάρος του Παναθηναϊκού και οι δύο. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 5΄, με κεφαλιά – οβίδα του Γιόχανσον από το ύψος της περιοχής. Η απάντηση των «πρασίνων» ήλθε με μεγάλη κατοχή και σταδιακά αυξανόμενη πίεση που απέφερε ένα χαμένο τετ α τετ του Λουντ στο 37΄ (απέκρουσε ο Ανέστης) και ένα γκολ του Μπεργκ, που λανθασμένα δεν μέτρησε ως επιθετικό φάουλ. Η επαφή του με τον Κολοβέτσιο δεν δικαιολογεί τέτοια απόφαση.

Το ρίσκο των φιλοξενουμένων για την ισοφάριση έδωσε χώρο στον Μπαρμπόσα να κάνει σε αντεπίθεση το 2-0 στο 40΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά η χαριστική βολή ήλθε περισσότερο από ένα ακόμη λάθος του Κουκουλάκη, όταν απέβαλε χωρίς λόγο τον Βιγιαφάνες στο 45΄, λίγο μετά από μια κεφαλιά του Γιόχανσον στο δοκάρι, που θα μπορούσε να κάνει το 3-0. Η επιστράτευση των Λέτο, Αμπέντ έφερε μια καλή αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Παρότι έπαιζε με δέκα, μείωσε με τον Λέτο στο 54΄, πέτυχε και άλλο γκολ με τον ίδιο λίγο αργότερα που σωστά δεν μέτρησε (οφ σάιτ), πίεσε για την ισοφάριση, αλλά βρέθηκε τελικά στο καναβάτσο με το δεύτερο προσωπικό γκολ του (ΜVP όπως ψηφίστηκε) Μπαρμπόσα στο 69΄. Το 3-1 ήταν μαχαιριά για τους «πράσινους». Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και η ΑΕΚ διαχειρίστηκε, παρά την κούρασή της, με ασφάλεια το προβάδισμά της, έχοντας και 2-3 καλές στιγμές στη συνέχεια για να το διευρύνει. Το πιο καθοριστικό, πλέον, παιχνίδι το ντέρμπι των «δικεφάλων» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, χωρίς να είναι σίγουρη ακόμη η ώρα έναρξής του.

AEK: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Τζεμπούρ (78΄ Πέκχαρτ), Μάνταλος (91΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59΄ Μπακάκης).

ΠΑΟ: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Μπουμάλ (46΄ Αμπέντ), Λουντ (88΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή