Tελικός… Τσάμπιονς Λιγκ στην Τούμπα

Tελικός… Τσάμπιονς Λιγκ στην Τούμπα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αίσθηση ότι η μάχη για την πρώτη θέση των πλέι οφ θα είναι πολύ σκληρή έως το τέλος και ότι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων. Η αδυναμία της εξαντλημένης ΑΕΚ να επικρατήσει στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την αγχώδη νίκη των «πρασίνων» επί του Πανιωνίου, έδωσαν χαρακτήρα τελικού στον αποψινό (20.30) αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο ματς του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στη Ν. Σμύρνη, το ντέρμπι αυτό θα κρίνει την πρώτη θέση των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει αποκλειστικά τη νίκη και τον ΠΑΟΚ να βολεύεται ακόμα και με την ισοπαλία. Η ιδιαιτερότητα του αποψινού ντέρμπι είναι ότι γίνεται πριν περάσουν 48 ώρες από τα ματς της Κυριακής, λόγω της μεγάλης σύμπτυξης του προγράμματος για να ολοκληρωθούν οι αγώνες μέσα στον Μάιο και σε τόσο μεγάλες θερμοκρασίες, είναι μια μεγάλη επιβάρυνση για τους παίκτες, ειδικά όταν έχουν αναγκαστεί να δώσουν πέντε αγώνες μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Αλλο πρόβλημα για τους δύο προπονητές είναι οι πολλές απουσίες σημαντικών παικτών. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Μπεργκ, Ταυλαρίδη και πιθανώς Βιγιαφάνες (έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και είναι στην αποστολή περιμένοντας μήπως με την έφεση μειωθεί η ποινή σε μία), ενώ καιρό τώρα είναι εκτός πλάνων οι τραυματίες Τελάντερ, Λαγός και Πράνιτς. Αντίθετα, ο Λουντ εξέτισε την ποινή του και θα παίξει. Εκτός πλάνων για τον ΠΑΟΚ είναι οι Μακ, Κάτσε που έχουν αποχωρήσει για τις εθνικές τους ομάδες λόγω Euro και ο τιμωρημένος Τζαβέλας, ενώ ο Μαλεζάς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Η Τούμπα θα έχει κόσμο για πρώτη φορά στα πλέι οφ και η διοίκηση του ΠΑΟΚ κάλεσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τη γεμίσουν.

Διαιτητής ορίστηκε ο Αρετόπουλος, ο οποίος είναι «κόκκινο πανί» για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκτός όλων των άλλων, είχε διευθύνει και το ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Τούμπα, δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες που έγινε, όμως, εκτός περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή