Λύτρωση στο φινάλε για Ισπανία

Λύτρωση στο φινάλε για Ισπανία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι βρήκε απέναντί της τον σπουδαίο Πετρ Τσεχ σε μεγάλη μέρα και μια σχεδόν αλάνθαστη άμυνα, η Ισπανία ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης, επικρατώντας στην Τουλούζη της Τσεχίας με 1-0, χάρη σε γκολ του Ζεράρ Πικέ τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Οι Ισπανοί πήραν τα «ηνία» του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, επιχειρώντας με υπομονετικό passing game να διασπάσουν την άμυνα των Τσέχων, που είχαν σαφώς ως πρώτο μέλημά τους να μην δώσουν χώρους στον αντίπαλο. Ακόμη και όταν η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κατάφερε να φτάσει σε θέση βολής, βρήκε απέναντί της τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος συνολικά τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο σταμάτησε τελικές προσπάθειες της Ισπανίας, δύο του Μοράτα και μια του Ζόρντι Αλμπα. Από την πλευρά της, η Τσεχία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της ένα λεπτό πριν ανάπαυλα, με τον Νέσιντ να σουτάρει από καλή θέση, αλλά τον Ντε Χέα να τον σταματά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με το παιχνίδι να παραμένει, ως επί το πλείστον, στο μισό γήπεδο των Τσέχων, αλλά τις επιθετικές προσπάθειες των Ιβήρων να σταματούν είτε στον πολύπειρο γκολκίπερ της Αρσεναλ, είτε στο εξαιρετικά σταθερό αμυντικό δίδυμο των Σίβοκ και Χούμπνικ. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να βάλει πίσω στο σκορ… την ομάδα του με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την προβολή του να χτυπά στο δοκάρι του Τσεχ. Η απάντηση των Τσέχων ήρθε στο 65’, όταν μετά από κόρνερ, ο Φάμπρεγας έσωσε εξ επαφής πριν ο Καντεράμπεκ σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χούμπνικ έσωσε και πάλι για την Τσεχία, αυτή τη φορά προ του Ζόρντι Αλμπα, ενώ στο 73’, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Ισπανών, το σουτ του Νταβίντ Σίλβα πέρασε μόλις άουτ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ισπανία έσφιξε ακόμη περισσότερο την θηλιά γύρω από την άμυνα των Τσέχων, με την λύτρωση να έρχεται στο 87ο λεπτό. Ο, κορυφαίος της αναμέτρησης, Αντρές Ινιέστα έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο προωθημένος Πικέ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Ο Νταρίντα στις καθυστερήσεις άγγιξε την ισοφάριση, ωστόσο νικήθηκε από τον Ντε Χέα σε σουτ μέσα από την περιοχή και έτσι οι Ισπανοί πανηγύρισαν τη νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου, ισόβαθμούς με την Κροατία.

Ισπανία: Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (70’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Σίλβα, Νολίτο (82’ Πέδρο), Μοράτα (62’ Αντούριθ)

Τσεχία: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Νταρίντα, Πλάσιλ, Σελάσιε (86’ Σούραλ), Ροζίτσκι (89'  Παβέλκα), Κρείτσι, Νέσιντ (75’ Λαφάτα)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT