«Εκλεψε» τον βαθμό από την Ιρλανδία η Σουηδία

«Εκλεψε» τον βαθμό από την Ιρλανδία η Σουηδία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφήνοντας «πικρή» γεύση στην πρώτη, Ιρλανδία και Σουηδία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο «Stade de France», στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Euro.

H ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ ήταν συνολικά πολύ ανώτερη και αδικείται από το αποτέλεσμα, που κρατά τις δύο ομάδες σε ρόλο αουτσάιντερ για τις δύο πρώτες θέσεις, πίσω από Βέλγιο και Ιταλία. Οι Χούλαχαν, στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, και Κλαρκ, με αυτογκόλ στο 71’, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, ενώ στην αρχική ενδεκάδα της Σουηδίας βρέθηκε ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έμεινε, ωστόσο, σε ρηχά νερά και αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς.

Το ματς

Το πρώτο μέρος ανήκε αποκλειστικά στους Ιρλανδούς, που ήταν σαφώς πιο κινητικοί και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Δύο μακρινά σουτ από τους Χέντρικ και Μπρέιντι ήταν οι «προειδοποιητικές βολές» για την ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ, ενώ ακολούθησαν ισάριθμες κλασικές ευκαιρίες, με τον Ο΄ Σέι να μην βρίσκει για χιλιοστά τη μπάλα σε προβολή στην μικρή περιοχή και τον Χέντρικ να απειλεί εκ νέου με σουτ εκτός περιοχής, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της σουηδικής εστίας. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ερικ Χάμρεν δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου μέχρι την ανάπαυλα, έχοντας εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και με τον Ιμπραΐμοβιτς εντελώς εκτός παιχνιδιού.

Εχοντας και ψυχολογική ώθηση από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, η Ιρλανδία μπήκε στην επανάληψη με κεκτημένη ταχύτητα και κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. «Δράστης» ο Γουές Χούλαχαν, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά στην κίνηση, έπειτα από πολύ όμορφη ενέργεια και σέντρα του Κόουλμαν από τα δεξιά. Το γκολ των Ιρλανδών αφύπνισε τους Σκανδιναβούς, που μέχρι το 60’ έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Φόρσμπεργκ και Ιμπραΐμοβιτς. Ο μεγάλος σταρ της Σουηδίας ήταν τελικά και ο δημιουργός του γκολ της ισοφάρισης στο 71’, μιας και μετά από συνεργασία με τον Γκουϊντέτι και σέντρα του από τα αριστερά, ο Κλαρκ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Στα περίπου 20 λεπτά που ακολούθησαν, οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν και να κυνηγήσουν τη νίκη, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος στο 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού σήμανε συναγερμός, μετά από εντοπισμό «ύποπτου» πακέτου έξω από το «Stade de France», το οποίο είχε γίνει στόχος και στις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και τελικά δεν τέθηκε θέμα εκκένωσης του γηπέδου ή αναβολής της αναμέτρησης.

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Μπρέιντι, ΜακΚάρθι (85’ ΜακΓκίντι), Γουίλαν, Χέντρικ, Γουόλτερς (64’ ΜακΚλιν), Χούλαχαν (78’ Κιν), Λονγκ

Σουηδία: Ισακσον, Λούστιγκ (45’ Γιόχανσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Ολσον, Φόρσμπεργκ, Κάλστρομ, Λεβίτσκι (86’ Εκνταλ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ (59’ Γκουϊντέτι)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT