Η Αυστρία τις ευκαιρίες, η Ουγγαρία τη νίκη

Η Αυστρία τις ευκαιρίες, η Ουγγαρία τη νίκη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Αυστρία να είχε για μεγάλο διάστημα την υπεροχή και τις σημαντικότερες ευκαιρίες, ωστόσο η Ουγγαρία ήταν εκείνη που «χαμογέλασε» στην πρώτη αναμέτρηση για τον έκτο όμιλο του Euro, που διεξήχθη στο Μπορντό, επικρατώντας με 2-0. Η ομάδα του Μπερντ Στορκ, αν και άφησε χώρο στον αντίπαλό της και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, ήταν πιο αποτελεσματική, ενώ εκμεταλλεύτηκε και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στα μέσα της επανάληψης.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό, η Αυστρία άγγιξε το 1-0, ωστόσο το μακρινό σουτ του Νταβίντ Αλάμπα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κίραλι (στα 40 του, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ σε Euro). Η Ουγγαρία ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους ανήκαν στους Αυστριακούς, που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τους Γιουνούζοβιτς και Χάρνικ. Στο 43’ ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους Ούγγρους, με τον Ντζούντζακ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από τα δεξιά, αλλά το σουτ του να φεύγει εκτός εστίας.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ουγγαρία εμφανίστηκε πιο δραστήρια και κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στο 62’, όταν, μετά από εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Κλάινχαϊσλερ και Σαλάι, ο τελευταίος πρόλαβε την έξοδο του Αλμερ και πλάσαρε εύστοχα. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Αυστρία μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντράγκοβιτς, για φάουλ σε μια φάση που κατέληξε σε ακυρωθέν γκολ των Αυστριακών (είχε σταματήσει το παιχνίδι ο διαιτητής).

Οπως ήταν αναμενόμενο, το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του Μαρσέλ Κόλερ μετέτρεψε το παιχνίδι σε «ροντέο», με 25 λεπτά να απομένουν και με μοναδική επιλογή της Αυστρίας να επιτεθεί για την ισοφάριση, κάτι που έκανε χωρίς επιτυχία. Ο Αλμερ στο 71’ έσωσε με εξαιρετική απόκρουση την ομάδα του, έπειτα από σουτ του Νέμεθ, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 87ο λεπτό, όταν σε μια ακόμη ουγγρική αντεπίθεση, ο Στίμπερ βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά και πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 2-0.

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Ντζούντζακ, Νάγκι, Σαλάι (68’ Πρίσκιν), Γκέρα, Νέμεθ, Κλάινχαϊσλερ (79’ Στίμπερ), Γκούζμικς.

Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουκς, Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Γιουνούζοβιτς (59’ Σάμπιτσερ), Χάρνικ (77’ Σοπφ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Κλάιν, Γιάνκο (65’ Οκότιε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή