Σπουδαία νίκη της Σλοβακίας επί της Ρωσίας

Σπουδαία νίκη της Σλοβακίας επί της Ρωσίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «κυνικότητα» τής στην τελική προσπάθεια και η μεγάλη κλάση του Μάρεκ Χάμσικ (ένα γκολ και μια ασίστ), οδήγησαν τη Σλοβακία στην επικράτηση επί της Ρωσίας με 2-1 το απόγευμα της Τετάρτης στη Λιλ, στην αναμέτρηση που άνοιξε την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro. Πλέον, η ομάδα του Γιαν Κόζακ έφτασε τους τρεις βαθμούς, όσους και η Ουαλία που αγωνίζεται αύριο, ενώ οι Ρώσοι έμειναν στον έναν πόντο που πήραν το Σάββατο από την Αγγλία, κινδυνεύοντας άμεσα με αποκλεισμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε επιφυλακτικά και από τις δύο πλευρές με την Ρωσία να έχει ελαφρά υπεροχή στο πρώτο εικοσάλεπτο και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 18’, όταν ο Σμόλοφ βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Η συνέχεια ανήκε στους Σλοβάκους, που ευτύχησαν να σκοράρουν και στις δύο φάσεις που δημιούργησαν μέχρι το ημίχρονο. Στο 32’ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βλαντιμίρ Βάις, μετά από εξαιρετική πάσα του Χάμσικ, ελίχθηκε από τα αριστερά και με δυνατό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο άσος της Νάπολι από δημιουργός μετατράπηκε σε εκτελεστής, νικώντας, με πολύ όμορφη ενέργεια και άπιαστο σουτ τον Ακινφέεφ για δεύτερη φορά.

Οι Σλοβάκοι συνέχισαν και στο ξεκίνημα της επανάληψης σε υψηλές στροφές, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τους Ντούντα και Μακ, ωστόσο στο τελευταίο ημίωρο η Ρωσία επιχείρησε την τελική της αντεπίθεση, κλείνοντας την ομάδα του Γιαν Κόζακ στα καρέ της. Δύο σουτ των Σμόλοφ και Μαμάεφ αποτέλεσαν τις «προειδοποιητικές βολές», για να έρθει, στο 80’ το γκολ του Γκλουσακόφ, που ξαναέβαλε το συγκρότημα του Λεονίντ Σλούτσκι στο παιχνίδι. Στο δεκάλεπτο που απέμεινε η Σλοβακία κλείστηκε στα καρέ της και, παρά την αφόρητη πίεση που δέχθηκε, κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης και αφήνοντας την Ρωσία με λίγες ελπίδες για συμμετοχή στη φάση των «16».

Σλοβακία (Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χουμποτσάν, Πετσόβσκι, Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις, Ντούντα.

Ρωσία (Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Σενίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Γκολόβιν, Κοκόριν, Σάτοφ, Σμόλοφ, Νοϊστέντερ, Ντζιούμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή