Ποινές-φωτιά από τον νέο ΚΑΠ

Ποινές-φωτιά από τον νέο ΚΑΠ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοντωτικές ποινές προβλέπει ο νέος ΚΑΠ για περιπτώσεις ανάλογες με τη μη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Παππά στον πρώτο αγώνα. Ενώ μέχρι τώρα προβλεπόταν σε αυτές τις περιπτώσεις ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο, στον ΚΑΠ που ψηφίστηκε προχθές από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, περιλαμβάνεται διάταξη με τις πιο βαριές ποινές που έχουν προβλεφθεί. Δηλαδή, αποβολή από το πρωτάθλημα, απώλεια τηλεοπτικών εσόδων από το κύπελλο και απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Συγκεκριμένα ο νέος ΚΑΠ προβλέπει ότι: «ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις:

α) αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα,

β) το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ,

γ) τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο,

δ) της επιβάλλεται χρηματική ποινή διακοσίων χιλιάδων (200. 000,00) ευρώ».

Σε περίπτωση που ομάδα που δεν συμμετέχει στον τελικό Κυπέλλου, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει ότι προτίθεται να κάνει η ΑΕΚ, «πέραν της ποινής του υποβιβασμού, επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή του πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ».

Επίσης, στο άρθρο 4 του νέου ΚΑΠ προβλέπεται ότι οι ομάδες που παραιτηθούν από το πρωτάθλημα της Super League, αναπληρώνονται από αυτές της Football League, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν τερματίσει στην έκτη θέση. Αλλως, παραμένουν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή