Στους «4» με επιβλητική νίκη η Γαλλία

Στους «4» με επιβλητική νίκη η Γαλλία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην οικοδέσποινα Γαλλία σταμάτησε το «θαύμα» της Ισλανδίας στο Euro, με τους «τρικολόρ» να επικρατούν με το εντυπωσιακό 5-2 στον τελευταίο προημιτελικό που διεξήχθη στο «Stade de France».

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, μιας και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, βρισκόταν ήδη μπροστά με 2-0. Ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ στο 12΄ με πλασέ έπειτα από πάσα του Ματουϊντί, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Πογκμπά με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των διοργανωτών. Στο 43’ ο Παγιέ έκανε το 3-0 και πριν προλάβουν οι Ισλανδοί να συνέλθουν, στο 45ο λεπτό, ο Γκριεζμάν με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Με το γκολ αυτό, ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε και ο πρώτος παίκτης του τουρνουά που φτάνει τα τέσσερα τέρματα, οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ.

Η Ισλανδία προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, μειώνοντας στο 56’ με τον Σίγκθορσον, ωστόσο η γαλλική απάντηση ήταν και πάλι άμεση, με τον Ζιρού να σκοράρει και πάλι τρία λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά με κεφαλιά. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Μπιάρνασον στο 84’.

Με την πρόκριση της Γαλλίας συμπληρώθηκε το «παζλ» των ημιτελικών, με τους «τρικολόρ» να αντιμετωπίζουν την Γερμανία την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουαλία.

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό, Παγιέ (80' Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (60' Ζινιάκ).

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Αρνασον (46' Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (46' Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (83' Γκούντγιονσεν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή