Στην τελική ευθεία το ευρώ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το πλούσιο μενού των τεσσάρων προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία, που είχαν ο καθένας τους διαφορετικό ενδιαφέρον, οι ποδοσφαιρόφιλοι στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στους δύο ημιτελικούς, όπου αύριο η ομάδα-έκπληξη Ουαλλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία και μεθαύριο θα διεξαχθεί ένα ακόμη κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι Γαλλίας-Γερμανίας.

Μετά την επικράτηση των Πορτογάλων στα πέναλτι επί των Πολωνών την Πέμπτη, η εκπληκτική Ουαλλία έκανε την ανατροπή και απέκλεισε και το Βέλγιο, με σκορ 3-1, ενώ οι Ιταλοί αποκλείστηκαν το Σάββατο για πρώτη φορά από τους Γερμανούς σε ένα δραματικό ματς που ήταν το κύκνειο άσμα του Αντόνιο Κόντε στον ιταλικό πάγκο, πριν αναλάβει την Τσέλσι.

Οι Γερμανοί είχαν ήρωες τον Μάνουελ Νόιερ, τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου που απέκρουσε δύο πέναλτι και τον Γιόνας Χέκτορ που σκόραρε το κρίσιμο τελευταίο πέναλτι, για να σπάσουν την κατάρα που τους έφερνε να μην μπορούν ποτέ να ξεπεράσουν τους Ιταλούς. Εστω και στα πέναλτι (6-5) μετά το 1-1 του 90λεπτου, οι Γερμανοί τα κατάφεραν, αλλά στον ημιτελικό με τη Γαλλία θα στερηθούν τον τιμωρημένο Ματς Χούμελς και τους τραυματίες Σάμι Κεντίρα και Μάριο Γκόμεζ.

Πάντως, στη Γερμανία ο Τύπος ήταν αρκετά επικριτικός κατά του τεχνικού Γιόαχιμ Λεβ και της τακτικής του, ενώ αντικείμενο χλεύης έγινε ο Τζερόμ Μπόατενγκ για το ανόητο χέρι-πέναλτι που παραχώρησε στους Ιταλούς. Εναντίον όμως των Γάλλων θα υπάρξει σίγουρα επανασυσπείρωση.

«Θα αντιμετωπίσουμε την Πέμπτη την καλύτερη ομάδα του κόσμου» παραδέχθηκε ο Γάλλος προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάμπ, περιχαρής μετά την πρώτη πειστική εμφάνιση της διοργανώτριας στον αγώνα με την Ισλανδία την Κυριακή και το εμφατικό 5-2.

Από τις εικόνες που θα μείνουν στους Παριζιάνους είναι και οι χιλιάδες των Ισλανδών που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής μπροστά στο φημισμένο καμπαρέ Μουλέν Ρουζ συνθέτοντας μια μάλλον παράδοξη εικόνα για τα Ηλύσια Πεδία. Οι Ισλανδοί επέστρεψαν χθες στην πατρίδα τους με το κεφάλι ψηλά, παρά το βαρύ 5-2.

Ετσι αγαπημένη των ουδέτερων είναι πλέον η Ουαλλία, που πάντως αύριο δεν θα έχει τους τιμωρημένους Ααρον Ράμζι και Μπεν Ντέιβις, ενώ ο προπονητής της Κρις Κόουλμαν είπε ότι ποτέ δεν θα αναλάμβανε την εθνική Αγγλίας.

Παράλληλα, χθες, η ισπανική ομοσπονδία ανακοίνωσε και επισήμως την αποχώρηση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε από τον πάγκο των «Φούριας Ρόχας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή