Σύμβαση για τη βία υπέγραψε η Ελλάδα

Σύμβαση για τη βία υπέγραψε η Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή, υπέγραψαν τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. Η τελετή της υπογραφής της σύμβασης έγινε την περασμένη Κυριακή στη Γαλλία, στην οποία υπήρξαν έντονα κρούσματα βίας ιδίως στους αγώνες των ομίλων της τελικής φάσης του EURO 2016.

Eκτός από την Ελλάδα οι υπόλοιπες χώρες που υπέγραψαν είναι η Βουλγαρία, η Γαλλία, η ΠΓΔΜ, η Γεωργία, η Λιθουανία, η Μολδαβία, το Μονακό, το Μαυροβούνιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ελβετία και η Ουκρανία. Η σύμβαση έχει ως στόχο να προωθήσει τη φιλοξενία και την ασφάλεια των θεατών εντός και εκτός των γηπέδων, τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της αστυνομίας, των τοπικών αρχών, των ποδοσφαιρικών συλλόγων και φιλάθλων και να ενισχύσει τη διεθνή αστυνομική συνεργασία με σκοπό την πρόληψη και την τιμωρία του χουλιγκανισμού μέσω αποτελεσματικών μέτρων.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτή τη σύμβαση λόγω της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που θα γίνει το 2018 στη Ρωσία και για το UEFA EURO 2020 που θα διεξαχθεί σε 13 χώρες σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland. Την υπογραφή της σύμβασης χαιρέτισε η UEFA, που όπως τόνισε το μέλος της Ε.Ε. Michael van Praag «προσβλέπει στη συνεχή στενή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εξασφαλιστεί η τέλεση ειρηνικών και ασφαλών αγώνων σε όλη την ήπειρο». Η σύμβαση είναι ανοικτή προς υπογραφή σε όλα κράτη-μέλη και μη κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή