Στον τελικό με «υπογραφή» Ρονάλντο η Πορτογαλία

Στον τελικό με «υπογραφή» Ρονάλντο η Πορτογαλία

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να δέχθηκε κριτική για την παρουσία του στο Euro μέχρι στιγμής, και ειδικά για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Αυστρία, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο για δεύτερη φορά στο τουρνουά δήλωσε «παρών» σε κρίσιμο παιχνίδι, «σφραγίζοντας» το βράδυ της Τετάρτης την πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό του Παρισιού.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε της Ουαλίας με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό, που διεξήχθη στη Λυών και θα διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο, δώδεκα χρόνια μετά τον χαμένο τελικό απέναντι στην Εθνική μας. Ο μεγάλος σταρ των Ιβήρων άνοιξε το σκορ με κεφαλιά – κανονιά στο 50’, ενώ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος, το οποίο πέτυχε ο Νάνι τρία λεπτά αργότερα.

Πλεόν, οι Πορτογάλοι περιμένουν τον αντίπαλό τους στο μεγάλο ραντεβού του «Stade de France», που θα γίνει γνωστός σε περίπου 24 ώρες, από το ζευγάρι της οικοδέσποινας Γαλλίας με την Γερμανία.

Το ματς

Οπως ήταν αναμενόμενο, βάσει της μέχρι τώρα εικόνας των δύο ομάδων στο τουρνουά, αμφότερες μπήκαν στο παιχνίδι επιφυλακτικά, με βασικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Οι παίκτες της Πορτογαλίας «στόχευαν» από τα πρώτα λεπτά στον Ρονάλντο, ωστόσο ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αποτελεσματικά κλεισμένος από την ουαλική άμυνα, ενώ οι Βρετανοί προσπάθησαν να «τρέξουν» στην κόντρα, με τον Μπέιλ κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους. Στον μεγάλο σταρ της Ουαλίας ανήκαν και οι δύο τελικές της ομάδας του, με τα σουτ που επιχείρησε στο 19’ και το 23’, χωρίς αποτέλεσμα. Από την πλευρά των Ιβήρων, ως μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε μια κεφαλιά του Ρονάλντο στο 44’, που έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, ωστόσο το γρήγορο γκολ του αρχηγού της Πορτογαλίας άλλαξε τις ισορροπίες. Στο 50’, ο Ζοάο Μάριο έστρωσε στον Γκερέιρο, εκείνος σέντραρε από τα αριστερά και ο Ρονάλντο, με ένα μεγαλειώδες άλμα πάνω από όλη την άμυνα της Ουαλίας, νίκησε με δυνατή κεφαλιά τον Χένεσι. Τρία λεπτά αργότερα, ο σταρ της Ρεάλ μετατράπηκε από εκτελεστής σε δημιουργό, όταν σούταρε συρτά με το δεξί και ο Νάνι παρενεβλήθη με προβολή στην πορεία της μπάλας, κάνοντας το 2-0. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοκ ήταν μεγάλο για τους Ουαλούς, που προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο τα δύο καλά σουτ του Μπέιλ σταμάτησαν πάνω στον σταθερό Ρουί Πατρίσιο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ουαλία φάνηκε να μένει από δυνάμεις, στην τελευταία προσπάθειά της να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αντίθετα, η Πορτογαλία ήταν αυτή που άγγιξε το 3-0 στο 86ο λεπτό, με τον Ρονάλντο να περνά και τον Χένεσι, αλλά να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα από πλάγια θέση.

Το τέλος βρήκε τον Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν την πρόκριση (στην πρώτη τους νίκη σε 90λεπτο από την αρχή της διοργάνωσης), ενώ σίγουρα «γεμάτοι» επιστρέφουν στη Βρετανία οι Ουαλοί, που πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία, με τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά να αποτελεί μεγάλη υπέρβαση.

Πορτογαλία (Σάντος): Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριεν Σίλβα (79' Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74' Αντρέ Γκόμες), Νάνι (86' Κουαρέσμα), Ρονάλντο

Ουαλία (Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66' Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Λέντλι (58' Βόουκς), Αλεν, Κινγκ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (63' Τσερτς)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή