Kαι η Μίλαν πέρασε σε κινεζικά χέρια

Kαι η Μίλαν πέρασε σε κινεζικά χέρια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος εποχής για τη Μίλαν, αλλά και αρχή μιας νέας, με την πώληση του πακέτου των μετοχών της ομάδας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (όπως αποκάλυψε ο ίδιος) σε κινεζικό όμιλο, έναν μήνα μετά την πώληση και της μεγάλης αντιπάλου, Ιντερ, σε άλλο κινεζικό όμιλο. «Η Μίλαν έχει πλέον πάρει το μονοπάτι προς την Κίνα» είπε σε δηλώσεις του ο 79χρονος τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, αποφεύγοντας όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα των αγοραστών. Ο κ. Μπερλουσκόνι πρόσθεσε όμως ότι θα επενδύσουν τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με την κάλυψη και των υπέρογκων χρεών του συλλόγου, οι Κινέζοι θα δαπανήσουν περί τα 750 εκατ. ευρώ. «Δεν έχω παρακολουθήσει τη Μίλαν όπως στο παρελθόν, και πλέον θέλω να κλείσω αυτή την 30ετή περίοδο με 28 μεγάλες επιτυχίες, με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας τη Μίλαν σε κάποιον που θέλει να επενδύσει στον σύλλογο για να τον ξαναφέρει στην κορυφή της Ιταλίας και του κόσμου» είπε ο «Καβαλιέρε».

Η εταιρεία του κ. Μπερλουσκόνι, Φινινβέστ, μπήκε σε διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους τον Μάιο. Οι αγοραστές θα αποκτήσουν αρχικά το 80% των μετοχών, με σκοπό την απόκτηση και του υπολοίπου στη συνέχεια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Ρόιτερς, η συμφωνία μπορεί να οδηγήσει και στην είσοδο της Μίλαν σε κινεζικό χρηματιστήριο!

Πέρυσι, ο κ. Μπερλουσκόνι ήταν κοντά στην πώληση της Μίλαν σε ταϊλανδέζικο όμιλο, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή