«Λουκέτο» στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας

«Λουκέτο» στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κλείσιμο της Θύρας 4 του γηπέδου της Τούμπας έως την 1η Νοεμβρίου 2016 αποφάσισε, βάσει του δικαιώματος που του δίνει η αθλητική νομοθεσία, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός τον περασμένο Μάρτιο και είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα και την απόφαση του υφυπουργού για οριστική διακοπή του Κυπέλλου, που εν συνεχεία, κατόπιν της συμφωνίας που επήλθε με τη FIFA, ανακλήθηκε. Η ποινή αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, εξαιρουμένων των ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ. Επίσης, στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και η Θύρα 13 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε μείνει κλειστή έως το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και για τους αγώνες Κυπέλλου, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, έπειτα από τα επεισόδια που έγιναν με αφορμή την απόφαση του διαιτητή Παππά να μην αρχίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Επίσης, στον Παναθηναϊκό είχε επιβληθεί πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Χθες ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε σειρά προστίμων σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, λόγω επεισοδίων:

– Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 70.000 ευρώ για τα επεισόδια στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο και με 25.000 ευρώ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

– Ο Ατρόμητος τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ και με 30.000 για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

– Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με 25.000 για τα επεισόδια στον αγώνα με τη Βέροια.

– Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 10.000 για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αρη.

– Το Αιγάλεω τιμωρήθηκε με 10.000 ευρώ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση του κ. Κοντονή για τα επεισόδια με αστυνομικούς που έγιναν έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακός – Αντερλεχτ. Η ΔΕΑΒ έχει εισηγηθεί την επιβολή προστίμου.

• Αδεια για ν’ αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα πήραν από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ η Λάρισα και η Κασσιόπη, που έχουν κερδίσει βαθμολογικά την άνοδό τους. Επίσης, άδεια πήραν τα Τρίκαλα, η Λαμία και ο Απόλλων. Ο Πανελευσινιακός και ο Αγροτικός Αστέρας πήραν άδεια μόνο για συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ ο φάκελος των υπολοίπων ομάδων απορρίφθηκε. Οι αποφάσεις είναι εφέσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή