Μικρό παράθυρο για ακόμη δύο εισιτήρια για το Ρίο

Μικρό παράθυρο για ακόμη δύο εισιτήρια για το Ρίο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ενδέχεται να αποκτήσει ακόμη δύο μέλη. Η ομοσπονδία ιστιοπλοΐας της χώρας μας (ΕΙΟ) ζήτησε με επιστολή της στη Διεθνή Ομοσπονδία (ISAF) να αντικατασταθεί το ιταλικό σκάφος των 470 από ελληνικό, διότι η κυβερνήτις του ήταν θετική σε παράνομες ουσίες.

Κατά τη διαδικασία των προκρίσεων, τον Οκτώβριο του 2015, το «εισιτήριο» για τα 470 γυναικών είχε κερδίσει το πλήρωμα του Καναδά, το οποίο, στη συνέχεια, αποφάσισε να μην πάει. Ετσι, η πρόκριση πήγε στο επόμενο. Αυτό ήταν της Ιταλίας. Ομως η κυβερνήτις του, η Ρομπέρτα Καπούτο, αποδείχθηκε ότι στον αγώνα που έδωσε τη θέση για το Ρίο είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ετσι, η ΕΙΟ έστειλε έγγραφο στην ISAF και ζήτησε να αγωνιστούν οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Η Διεθνής Ομοσπονδία απάντησε ότι μέχρι να επιληφθεί του θέματος το αρμόδιο ιταλικό δικαστήριο ισχύει η απόφαση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής για αντικατάσταση της κυβερνήτριας με άλλη αθλήτρια. Η διοίκηση της ΕΙΟ, από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη δικαίωση του ελληνικού πληρώματος και έχει εξασφαλίσει ακόμα και τα εισιτήρια για το ταξίδι στη Βραζιλία.

Στο μεταξύ, στο Ρίο, η τελευταία μέτρηση των υδάτων, όπου θα διεξαχθούν αγώνες ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και μαραθώνιας κολύμβησης, δείχνει ότι είναι πιο μολυσμένα από ποτέ. Ηδη, αθλητές έκαναν καταγγελίες και χαρακτήρισαν τους στίβους απαράδεκτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή