Πλήρωσε την αστοχία του ο ΠΑΟΚ

Πλήρωσε την αστοχία του ο ΠΑΟΚ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την αστοχία του στο πρώτο ημίχρονο και αποκλείστηκε από τον Αγιαξ, ενώ θα μπορούσε να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του «Αίαντα», αλλά αυτό αντί να του φέρει την πρόκριση του έφερε την ήττα με 1-2.

Ο «Δικέφαλος» ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν του… έφτασε για να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης. Μόλις στο τέταρτο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Σίλεσεν δεν απέκρουσε σωστά σουτ του Λέοβατς και από το κόρνερ του Ροντρίγκες η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος την έστειλε εξ επαφής στα δίχτυα!

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στο γήπεδο, δεν άφησαν τον Αγιαξ να αναπτυχθεί, αλλά δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο 22΄ ο Αθανασιάδης από… ωραίος (και σκόρερ) έγινε μοιραίος όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σίλεσεν, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Ολλανδός. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 26΄, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έγινε για δεύτερη φορά μοιραίος, καθώς πλάσαρε τελείως λάθος τον Σίλεσεν σε νέο τετ α τετ.

Στο 32΄ ήταν η σειρά του Σάχοφ να χάσει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία και πάλι από λάθος του Σίλεσεν και της ολλανδικής άμυνας, όμως το σουτ του Ουκρανού πέρασε έξω.

Ο Αγιαξ δεν απείλησε καθόλου, αλλά έφτασε στην ισοφάριση από το… πουθενά, όταν στο 44΄ ο Λέοβατς έκανε πέναλτι στον Βιεργκέβεν, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κλάασεν, γράφοντας το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έγιναν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες όπως στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μυστακίδης πήρε κεφαλιά ανάμεσα σε τρεις παίκτες του Αγιαξ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι οδεύε με… μαθηματική ακρίβεια στην παράταση, αλλά στο 88΄ και πάλι εκεί που δεν το περίμενε κανείς ο Αγιαξ «χτύπησε» με υποδειγματικό τρόπο. Ο Κλάασεν με σουτ μέσα από την περιοχή άφησε «άγαλμα» τον Γλύκο, έγραψε το 1-2, στερώντας από τον ΠΑΟΚ την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στέλνοντάς τον σε αυτά του Γιουρόπα, μαζί με τον Ολυμπιακό.

«Είχαμε αρκετές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Ο Αγιαξ έκανε μια ευκαιρία και σκόραρε… Συγχαρητήρια για την πρόκριση, εμείς προχωράμε για να παλέψουμε για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ», σχολίασε ο Βλάνταν Ιβιτς, απογοητευμένος λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (84΄ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκοφ (89΄ Κουλούρης), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (69΄ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

ΑΓΙΑΞ (Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέστερμαν, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Γκούντελι, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63΄ Ελ-Γκάζι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή