«Χρυσή» άφιξη μέσω… αντιτρομοκρατικής

«Χρυσή» άφιξη μέσω… αντιτρομοκρατικής

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στρατιωτικό άγημα των τριών σωμάτων και κόκκινο χαλί, η Ελλάδα υποδέχθηκε τη μικρότερη χρυσή ολυμπιονίκη της. Την Αννα Κορακάκη, που, για να φθάσει σε αυτή τη διάκριση, προετοιμάστηκε σε κακές, για αθλητή αυτού του επιπέδου, συνθήκες. Και, όπως δήλωσε και η ίδια, δεν θα τις ξεχάσει ποτέ. Βέβαια, στη γειτονική Ιταλία, η υποδοχή δεν ήταν ανάλογη, διότι, εξαιτίας των όπλων, οι Ιταλοί θεώρησαν την Αννα και τον πατέρα-προπονητή της τρομοκράτες (!), με αποτέλεσμα να χάσουν την πρώτη πτήση για Ελλάδα.

Στην πίστα 9 του αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος», χθες, είχε φθάσει από νωρίς το κόκκινο χαλί αλλά αποδείχθηκε μικρό σε μέγεθος για να καλύψει τον χώρο όπου θα περπατούσαν η Αννα και ο προπονητής της. Το δεύτερο χαλί παραήταν μεγάλο και οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να το διπλώσουν. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, η Αννα και ο πατέρας της, ο Τάσος, κατέβηκαν, το άγημα απέδωσε τις δέουσες τιμές και η, μέχρι τώρα απούσα από την προετοιμασία της αθλήτριας, Πολιτεία την υποδέχθηκε, διά τους εκπροσώπου της, Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Φυσικά, η ομοσπονδία του αθλήματος ήταν απούσα από την τελετή.

Η Αννα και ο Τάσος Κορακάκης περπάτησαν στο κόκκινο χαλί αλλά όταν έφθασαν στους δεκάδες Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, που τους περίμεναν, δεν ξέχασαν τα κακοτράχαλα νταμάρια της Δράμας. «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα για να φθάσω μέχρι εδώ. Το ολυμπιακό μετάλλιο αποτελούσε ένα όνειρο ζωής. Πάντα θαύμαζα τους ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές. Ηθελα να γίνω μία από αυτούς και δούλεψα σκληρά για να το πετύχω. Στο πρώτο όπλο εκπλήρωσα το όνειρό μου. Ηλπιζα ότι και στο δεύτερο θα περνούσα στον τελικό, διαχειρίστηκα καλά τα συναισθήματά μου και ήρθε και το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η ολυμπιονίκης.

Δίπλα στην Αννα, ο, επί τόσα χρόνια, φύλακας-άγγελός της, ο Τάσος Κορακάκης. Διπλός ο ρόλος του: πατέρας και προπονητής. «Περιμέναμε μία καλή εμφάνιση αλλά δεν είχαμε στο βάθος του μυαλού μας το χρυσό μετάλλιο. Στη σχέση μου με την Αννα προηγείται αυτή του πατέρα με την κόρη. Τώρα θέλω να πάω την οικογένειά μου διακοπές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κουραστήκαμε πολύ», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις στην πίστα ολοκληρώθηκαν, αθλήτρια και προπονητής επέστρεψαν στο αεροπλάνο για να κατευθυνθούν, μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, στη θύρα εξόδου. Στην αίθουσα αφίξεων, τα τηλεοπτικά συνεργεία ήθελαν και άλλες δηλώσεις από την Αννα. Η ολυμπιονίκης, με τα δύο μετάλλια στον λαιμό, δεν χάλασε το χατίρι σε κανέναν. Υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα σε παιδιά και φωτογραφήθηκε με γνωστούς και αγνώστους. «Αγαπάω τα μικρά παιδιά. Θα ήθελα αυτά τα μετάλλια να φέρουν ανθρώπους στον αθλητισμό και, ειδικά, στο άθλημά μου. Μακάρι να γεμίσουν τα σκοπευτήρια», υπογράμμισε.

Η Αννα Κορακάκη, στη Δράμα, δεν θα βρει το σκοπευτήριο, στο οποίο προπονήθηκε για να φθάσει στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η δημοτική αρχή το γκρέμισε για να κατασκευάσει, όπως υποσχέθηκε, σύγχρονες εγκαταστάσεις. «Απογοητεύτηκα που το γκρέμισαν. Ηταν απαράδεκτη κίνηση. Επρεπε να κατασκευαστεί νέο σκοπευτήριο όταν το χρειαζόμουν», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Τα φώτα από τις κάμερες έσβησαν, αλλά η αίθουσα αφίξεων εξακολουθούσε να λάμπει από το χαμόγελο της νεαρής πρωταθλήτριας που ξεπερνούσε στη λάμψη τα μετάλλια. Ο πατέρας της, απογοητευμένος από την καταστροφή του προπονητηρίου, μας αποκάλυψε, στη συνέχεια, ότι δεν θα δεχθούν καμία τελετή υποδοχής από τη δημοτική αρχή της πόλης. «Είχα προσωπικά αντικείμενα. Κάποια πράγματα ήθελα να τα κρατήσω για ενθύμιο. Χωρίς να με ρωτήσουν κατέστρεψαν τα πάντα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή