«Δεν κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα»

«Δεν κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσουνάμι εξελίξεων και νέο πόλεμο χαρακωμάτων προκάλεσαν οι κινήσεις της ΕΠΟ στους πίνακες των διαιτητών για το νέο πρωτάθλημα και στην επιλογή του Καλύβα ως «επιδιαιτητή», παρότι ο τελευταίος αρνήθηκε τη θέση! Η αντίδραση Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν κοινή, σφοδρή και χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες. Και οι τρεις ακολούθησαν τον δρόμο που είχε ανοίξει λίγες ώρες νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής, στέλνοντας ξεκάθαρο τελεσίγραφο: το πρωτάθλημα δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ξεκινήσει εάν δεν αλλάξουν πολλά «σεσημασμένα» ονόματα στους πίνακες των διαιτητών, όπως και η γενικότερη στάση της ομοσπονδίας.

Οι ξεχωριστές ανακοινώσεις των τριών ΠΑΕ είχαν όλες πολεμικό χαρακτήρα. Τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Οι σημερινές μεθοδεύσεις της υπό βαριά κατηγορία διοίκησης της ΕΠΟ που αποφάσισε να ορίσει τους διαιτητές του νέου πρωταθλήματος της Super League με τους όρους της, αγνοώντας παντελώς τα όσα είχαν συμφωνηθεί τον προηγούμενο καιρό και με τη διαμεσολάβηση της UEFA, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας και οι εγκληματικές οργανώσεις που έχουν διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάθε έννοια ισονομίας, επιχειρούν και πάλι, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα μας οδηγήσουν και πάλι να αποτελέσουμε θεατές του ίδιου έργου. Ο Παναθηναϊκός δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε ένα ακόμα σημαδεμένο διαιτητικά πρωτάθλημα το οποίο με τους σημερινούς όρους και συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει».

Ανάλογη ήταν η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Παρακολουθούμε για μια ακόμα φορά το εγκληματικό θέατρο του παραλόγου γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τους ίδιους ανθρώπους να κουνούν τα ίδια πιόνια στη σκακιέρα και να νομίζουν ότι νομιμοποιούνται ακόμα να το ελέγχουν και δήθεν να το διοικούν. Πρωτάθλημα με τα ίδια αμαρτωλά πρόσωπα, τους ίδιους φθαρμένους διαιτητές και τις ίδιες συνθήκες προμελετημένου εγκλήματος δεν γίνεται να ξεκινήσει. Την ΑΕΚ, ξεχάστε την! Συνένοχοι εγκληματικής οργάνωσης εμείς δεν γινόμαστε! Και επιτέλους καταλάβετε ότι δεν γίνεται να εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εκδίδει ανακοινώσεις ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκης, ο οποίος ευθύνεται μαζί με την παρέα του για το καθεστώς πλήρους αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την πρωτοφανή κατάντια της εθνικής μας ομάδας. Αν δεν αλλάξουν τα πάντα, δεν έχει νόημα να συζητάμε για το σημερινό τίποτα…».

Πολύ σκληρή ήταν και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Κανέναν δεν εκπλήσσει η ανεύθυνη στάση του απερχόμενου συστήματος της ΕΠΟ, όπως δεν εκπλήσσει η άλλη μια απόδειξη πως συγκεκριμένοι άνθρωποι στην Ομοσπονδία αναζητούν στο ποδόσφαιρο το άσυλο που δεν θα τους δώσει η δικαιοσύνη. Γνωρίζουν καλά τις συνέπειες του καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας στον οποίο προχώρησαν και επίτηδες προκαλούν την κοινή λογική. Γνωρίζουν καλά πως με… Παππάδες το πρωτάθλημα είναι αδύνατον να ξεκινήσει κι εμείς να συμμετάσχουμε με αυτούς τους όρους. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους έχει καλέσει πολλές φορές να διασώσουν όση αξιοπρέπεια τυχόν τους έχει απομείνει με την παραίτησή τους. Γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος υπαίτιος, παρά η δική τους αλαζονεία, επίδειξη της οποίας κάνουν και σήμερα με τον αυθαίρετο και απαράδεκτο καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας, πέρα από οτιδήποτε συμφωνήθηκε πρόσφατα».

Στους πίνακες της ΕΠΟ περιλαμβάνονται πολλοί από τους «ανεπιθύμητους» διαιτητές, συν οκτώ νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τους Ευαγγέλου (Αθήνας), Φουκάκη (Ηρακλείου), Γκράνα (Θράκης), Τίκα (Καρδίτσας), Πουλημά (Κέρκυρας), Νεοφυτιάδη (Κορίνθου), Μπλάνα (Μεσσηνίας), Γιαννουλάκη (Χανίων). Εκτός πινάκων τέθηκαν οι Κουκουλάκης (Ηρακλείου) και Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ ο Τζήλος (Λάρισας) υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή