Αλμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

Αλμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο παίκτες παραπάνω από το 54΄, τον Μπεργκ σε μεγάλα κέφια, πάμπολλες ευκαιρίες έπειτα από μια εξαιρετική παράσταση από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ και τον κόσμο να κάνει ακόμα πιο αφόρητο τον καύσωνα της Λεωφόρου για τους Δανούς, τι άλλο θα μπορούσε να βγει πέρα από ένα καθαρό σκορ πρόκρισης;

Το τελικό 3-0 μοιάζει φτωχό για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπρόντμπι, είναι όμως σκορ πρόκρισης που αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί να υπάρξει η απαιτούμενη σοβαρότητα στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στη Δανία.

Κι όμως, η αρχή έμοιαζε δύσκολη. Η Μπρόντμπι μπήκε ορμητικά, άπλωσε το παιχνίδι της, είχε τον έλεγχο για 20 λεπτά και απείλησε πρώτη, όταν στο 5΄ η κεφαλιά προς τα πίσω του Μέστο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Οι «πράσινοι» ηρέμησαν σχετικά γρήγορα, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να πιέζουν, με πρώτο κέρδος την (σωστή) αποβολή του Κρόνε στο 32΄ με δεύτερη κίτρινη. Η πρώτη καθαρή ευκαιρία του Ιμπάρμπο στο 37΄ είχε άμεση απάντηση στο 39΄ με το διαγώνιο σουτ του Πούκι, αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν θεαματικά στο 45+2 με το υπέροχο γκολ-λόμπα του Μπεργκ ύστερα από μια εκπληκτική ασίστ του Γουακάσο.

Το γκολ αυτό ήταν σαν ένα κουμπί που άλλαξε εντελώς την εικόνα. Στο επόμενο λεπτό ο Μέστο πέτυχε γκολ που κακώς δεν μέτρησε ως οφ σάιτ, χωρίς το ημίχρονο να βοηθήσει τους Δανούς να βγουν από το «μπλακ άουτ».

H δεύτερη αποβολή

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό το β΄ μέρος και «τελείωσε» το ματς με το πέναλτι που κέρδισε ο Ιμπάρμπο στο 52΄, το οποίο απέφερε τη σωστή αποβολή του τερματοφύλακα.

Ο (εξαιρετικός χθες) Λεντέσμα ευστόχησε στην εκτέλεση, έκανε το 2-0 και άφησε μόνο ένα ερώτημα να πλανάται: πού θα έκλεινε το σκορ; Με δύο παίκτες λιγότερους και ένα 2-0 στην πλάτη, οι αποκαμωμένοι Δανοί ταμπουρώθηκαν στην άμυνα και δέχθηκαν τελικά μόνο άλλο ένα γκολ από τον Μπεργκ στο 82΄, γλιτώνοντας τουλάχιστον άλλα 4-5, με πιο προφανή φάση το δοκάρι του Λεντέσμα στο 76΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής (58΄ Λέτο), Ιβανόφ, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο (73΄ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ (85΄ Ρινάλντι).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Ρόνου, Λάρσον, Αλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ (46΄ Γιούλσγκαρντ), Πούκι (53΄ Τόπελ), Βίλτσεκ (72΄ Χέρμανσον).

• Τα άλλα ματς των πλέι οφ: Αστάνα – ΜΠΑΤΕ 2-0, Σοντερίσκε – Σπάρτα Πράγας 0-0, Κράσνονταρ – Παρτιζάνι 4-0, Μίντιλαντ – Οσμάνλισπορ 0-1, ΑΕΚ Λάρνακας-Λίμπερετς 0-1, Αούστρια Βιέννης – Ρόζενμποργκ 2-1, Καμπάλα – Μάριμπορ 3-1, Γκέτεμποργκ – Καραμπάκ 1-0, Μακάμπι Τ.Α. – Χάιντουκ 2-1, Σλάβια Πράγας – Αντερλεχτ 0-3, Μπασακσεχίρ – Σαχτάρ 1-2, Φενέρμπαχτσε – Γκρασχόπερ 3-0, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ – Γκενκ 2-2, Βοϊβοντίνα – Αλκμααρ 0-3, Αστρα Γκιούργκιου – Γουέστ Χαμ 1-1, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – Σεντ Ετιέν 1-2, Γάνδη – Σκέντια 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή