Σκίμπε: «Θέλουμε και πρέπει να νικήσουμε»

Σκίμπε: «Θέλουμε και πρέπει να νικήσουμε»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δέκα ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια των προκριματικών του περασμένου Euro και αρνητικό συντελεστή τερμάτων 56-2, το Γιβραλτάρ δεν μοιάζει και δεν είναι υψηλό εμπόδιο για την εθνική μας ομάδα στην αποψινή (21.45) πρεμιέρα της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Το πάθημα, όμως, των δύο ηττών από τις Νήσους Φερόε είναι πολύ νωπό ακόμη για να πάρουν αψήφιστα οι διεθνείς μας την πιο αδύναμη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης. Και επειδή «όποιος καεί απ’ τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι», δεν υποτιμούν τις παγίδες που μπορεί να κρύβει μια εκτός έδρας πρεμιέρα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δείχνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, μιας και πέρα από τους τρεις βαθμούς θέλουν να υπενθυμίσουν και τη δυναμική τους σε έναν όμιλο όπου ξεκινούν, στα χαρτιά τουλάχιστον, ως τρίτο φαβορί για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

«Εχουμε δει ορισμένα παιχνίδια του Γιβραλτάρ. Ξέρουμε ότι παίζουν καλή άμυνα και τα πάνε αρκετά καλά. Ισως σε κάποια ματς που παίζουν με ανώτερες ομάδες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, είμαστε, όμως, σίγουροι ότι θα νικήσουμε και πρέπει να νικήσουμε», ήταν το σχόλιο του Μίκαελ Σκίμπε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στα πάγκο της Εθνικής μας, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη φιλική εκτός έδρας νίκη επί της Ολλανδίας. Και ακριβώς επειδή υπάρχει τεράστια διαφορά στα μεγέθη, θα είναι άλλη η προσέγγιση: «Είναι διαφορετικό το ματς. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Να κρατήσουμε την μπάλα πολύ και να παίξουμε γρήγορα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες και να κερδίσουμε».

Το πάθημα από τις Ν. Φερόε ήταν σημείο αναφοράς για τον Βασίλη Τοροσίδη. «Σίγουρα το Γιβραλτάρ δεν είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και της Ευρώπης. Εμείς όμως την πάθαμε με τις Φερόε. Χάσαμε δύο φορές και βγήκαμε τελευταίοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας» δήλωσε και ζήτησε σοβαρότητα απ’ όλους: «Αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν παίξουμε, δεν θα κερδίσουμε. Η ομάδα, πάντως, δείχνει καλά σημάδια. Φαίνεται αυτό και με την Ολλανδία και από το κλίμα που το ζω εγώ. Αν σε αυτά τα 10 ματς παίξουμε όπως μπορούμε, έχουμε τύχη να προκριθούμε».

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ξεπέρασε κάποιο πρόβλημα στη μέση και θα παίξει, με τον Σκίμπε να προσανατολίζεται να ξεκινήσει με την ενδεκάδα του φιλικού με την Ολλανδία, δηλαδή τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μανιάτη, Χολέμπας, Σάμαρη, Μήτρογλου, Φορτούνη και Μάνταλο. Το Γιβραλτάρ θα παίξει χωρίς τον μόνιμο σκόρερ του, Λι Κασκιάρο. Το ματς θα γίνει στο «Αλγκάβρε» του Φάρο Λουλέ της Πορτογαλίας, στο γήπεδο όπου η Εθνική μας γνώρισε τη μοναδική της ήττα (από τη Ρωσία με 2-1) στο Euro του 2004!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή