Δεν αρχίζει τελικώς η Φούτμπολ Λιγκ

Δεν αρχίζει τελικώς η Φούτμπολ Λιγκ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να μην αρχίσει το πρωτάθλημα το Σάββατο 22/10 πήρε χθες το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ, παρότι μόλις δύο ημέρες πριν, και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, είχε ανακοινωθεί κατόπιν, μάλιστα, ψηφοφορίας η έναρξή του!

Χθες την απόφαση που κατά πλειοψηφία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα υποστήριξαν μόνον ο ΟΦΗ, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Κισσαμικός και ο πρόεδρος Στ. Σφακιανάκης. Η Καλλονή και ο Πανθρακικός απουσίασαν, ενώ ο Αρης, ο Απόλλων, ο Παναιγιάλειος και η Λαμία μεταστράφηκαν και συντάχθηκαν με τις ΠΑΕ που ζήτησαν «το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 30/10 υπό προϋποθέσεις». Αυτές οι ΠΑΕ είναι οι εξής: Αχαρναϊκός, Αιγινιακός, Χανιά, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Πανσερραϊκός.

Οι «προϋποθέσεις» είναι να βρεθεί τηλεοπτική στέγη και χορηγός για την ονομασία του πρωταθλήματος.

Ομως, πέραν του τραγέλαφου με την έναρξη του πρωταθλήματος, η Φούτμπολ Λιγκ έχει να αντιμετωπίσει και θέμα διοίκησης, καθώς σε ψηφοφορία που έγινε 11 ΠΑΕ (Αρης, Απόλλων, Αγροτικός Αστέρας, Αχαρναϊκός, Αιγινιακός, Λαμία, Χανιά, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Πανσερραϊκός) δεν έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρόεδρο Στ. Σφακιανάκη, καθώς και στους δύο αντιπροέδρους Ρέλλα (Παναιγιάλειος) και Λυχναρά (Κισσαμικός). Ο Ρέλλας παραιτήθηκε επικαλούμενος «λόγους ευθιξίας», ενώ οι άλλοι δύο δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επικαλούμενοι το καταστατικό που προβλέπει ότι «πρόταση μομφής» μπορεί να γίνει μόνο από τα 3/4 των μελών του Δ.Σ. Η πλειοψηφία των ΠΑΕ κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι δεν έχει συνάψει συμφωνίες για τα τηλεοπτικά και για χορηγό και πρότεινε να αντικατασταθεί από επιτροπή που θα τρέξει αυτά τα θέματα. Το επόμενο Δ.Σ. ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή