Εννιά λεπτά ήταν αρκετά στον Ολυμπιακό για τη νίκη

Εννιά λεπτά ήταν αρκετά στον Ολυμπιακό για τη νίκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή νίκη που τον βάζει σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Αστάνα, με 4-1 χθες το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιουνγκ Μπόις επί του ΑΠΟΕΛ με 3-1 στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν στην 1η θέση την κυπριακή ομάδα. Στις 3 Νοεμβρίου, Αστάνα και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στο μακρινό Καζαχστάν, μόλις τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε στο αρχικό σχήμα τον Καρντόσο, αντί του Ιντέγε. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν έκανε κάποια έκπληξη με τις επιλογές του. Οι παίκτες του παίζοντας άκρως αποτελεσματικά προηγήθηκαν με 3-0 μέσα σε εννέα λεπτά, χάρη στα γκολ των Φιγκέιρας (25΄), Ελιουνούσι (33΄) και Σεμπά (34΄), με την Αστάνα να έχει δοκάρι με τον Ανισιτς στο 37΄.

Ενα σοβαρό λάθος του Λεάλι στο 54΄ έδωσε τη δυνατότητα στην πρωταθλήτρια Καζαχστάν να μειώσει σε 3-1 με τον Καπανάγκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Αστάνα έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το δεύτερο γκολ του Σεμπά στο 65΄, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 4-1, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, όπου οι «Πειραιώτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Αναμφίβολα, ουδείς παίκτης τους υστέρησε. Πάντως, η απόδοση των Σεμπά, Φορτούνη, Ελιουνούσι, Μάρτινς και Φιγκέιρας κινήθηκε σε υψηλότατα επίπεδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (73΄ Καμπιάσο), Μάρτινς, Ελιουνούσι (68΄ Μανθάτης), Φορτούνης (78΄ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Καρντόσο.

ΑΣΤΑΝΑ: Εριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Ανισιτς, Λογκβινέκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63΄ Μουζίκοφ), Τουμάσι, Κάνιας, Καπανάγκα (72΄ Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάγεβ (59΄ Σίτοφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή