Ερευνα για τα επεισόδια στο Λονδίνο

Ερευνα για τα επεισόδια στο Λονδίνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη έρευνα διέταξε χθες η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός και εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου στον προχθεσινό αγώνα της Γουέστ Χαμ με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Οπαδοί των δύο λονδρέζικων συλλόγων συγκρούστηκαν προς το τέλος του αγώνα (όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Γουέστ Χαμ με 2-1), παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων ασφαλείας του γηπέδου και της αστυνομίας να τους χωρίσει. Σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί και επτά συλλήψεις, καθώς οι αντίπαλοι οπαδοί εκτόξευσαν καθίσματα, κέρματα και άλλα αντικείμενα οι μεν στους δε, ενώ κάποια στιγμή ήρθαν και στα χέρια, θυμίζοντας στιγμές χουλιγκανισμού του παρελθόντος που το αγγλικό ποδόσφαιρο θεωρούσε ότι είχαν εξαλειφθεί οριστικά. Οι δύο σύλλογοι υποσχέθηκαν διά βίου αποκλεισμό των υπαιτίων.

Είναι μάλιστα η πολλοστή φορά φέτος στη νέα έδρα της Γουέστ Χαμ που σημειώνονται επεισόδια, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές όσων λένε ότι το στάδιο –που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και έχει μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο– είναι ακατάλληλο για ποδόσφαιρο λόγω ανεπαρκούς υποδομής για τον διαχωρισμό των αντίπαλων οπαδών.

Η προχθεσινή ήττα-αποκλεισμός (με 1-0) από το Λιγκ Καπ της Μάντσεστερ Σίτι στο Ολντ Τράφορντ ήταν ο έκτος συνεχόμενος αγώνας χωρίς νίκη για την πρωτοπόρο του αγγλικού πρωταθλήματος και η πίεση άρχισε σιγά σιγά να βαραίνει τον τεχνικό της, Πεπ Γκουαρδιόλα, που για πρώτη φορά στην καριέρα του βιώνει τέτοιο σερί χωρίς νίκη.

Ο ίδιος, πάντως, δεν δείχνει να ανησυχεί: «Ελπίζω να μην επαναληφθεί, αλλά είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Πότε κερδίζεις, πότε χάνεις. Θα βελτιωθούμε. Κάποτε συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και να μη νικούν οι προπονητές» δήλωσε ο Καταλανός προπονητής στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Κάθε ομάδα έχει σερί καλών και κακών αποτελεσμάτων. Το περίεργο είναι πως αυτό μου συνέβη τώρα, έπειτα από επτά χρόνια που είμαι προπονητής» πρόσθεσε ο κ. Γκουαρδιόλα.

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ικανοποιημένος για τη χαρά που έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους οπαδούς της έπειτα από μια ήττα από την Τσέλσι (4-0), «το εύρος της οποίας δεν άξιζαν αυτός ο σύλλογος και η ιστορία του» όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι σίγουρο ότι την πρόκριση αυτή την είχε περισσότερη ανάγκη ο Πορτογάλος παρά ο Καταλανός ομόλογός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή