Ελεύθερη πτώση για τον Παναθηναϊκό

Ελεύθερη πτώση για τον Παναθηναϊκό

4' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βυθισμένος σε κινούμενη άμμο και σε βαθιά αγωνιστική κρίση, ο Παναθηναϊκός βούλιαξε στον βούρκο του «Γεντί Κουλέ», έχασε με ανατροπή 2-1 από τον ΟΦΗ και είναι με ενάμισι πόδι εκτός Κυπέλλου, ακόμα κι αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική στη Ριζούπολη! Ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο μαζί με τον Ηρακλή, μιας και περνούν και οι δύο με ισοπαλία εκτός και αν κερδίσει ο Απόλλωνας τον Παναθηναϊκό, οπότε με Χ μένουν εκτός οι Κρητικοί.

Οι «πράσινοι» θέλουν οπωσδήποτε να νικήσει κάποιος από τους δύο. Αν το κάνει ο «Γηραιός», περνούν με μια απλή νίκη τους στη Ριζούπολη, αν όμως νικήσει ο ΟΦΗ, πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον δύο γκολ περισσότερα απ’ όσα θα σκοράρει ο Ηρακλής στην (υποθετική) ήττα του στο «Γεντί Κουλέ»! Με την πλάτη στον τοίχο είναι και η Κέρκυρα, ενώ Παναιτωλικός, Λάρισα και Λαμία έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο-καρμανιόλα λόγω λάσπης και νερού, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Μπεργκ στο 2΄, έχασε καλή ευκαιρία με τον ίδιο στο 4΄ και άνοιξε το σκορ με την τρίτη προσπάθεια του Σουηδού, με ωραίο πλασέ στο 31΄. Η καλή εικόνα του έσβησε στην επανάληψη όταν είχε δύο καλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισε να χάνει τις μονομαχίες. Ο ΟΦΗ ήταν ψυχωμένος, πίστεψε στην ανατροπή και την πέτυχε με δύο όλες κι όλες ευκαιρίες! Ο εντυπωσιακός Βουό εκμεταλλεύθηκε παιδαριώδες λάθος γύρισμα του Κουλιμπαλί στον Κοτσόλη και κέρδισε πέναλτι που το αξιοποίησε ο Χαντί στο 70΄. Σαν να μην έφτανε αυτό, από λάθος εκτίμηση του Κοτσόλη, ο Ογκμποε έκανε γκολ την ασίστ του Βουό στο 85΄, σοκάροντας τον Παναθηναϊκό. «Δεν τα παρατάω. Είμαι παιδί φτωχής οικογένειας και ό,τι έχω πετύχει, το πέτυχα με σκληρή δουλειά» δήλωσε ο Στραματσόνι μετά το νέο κάζο και περιμένει το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ μήπως και πάρει παράταση ζωής, εάν του δώσει αυτή την ευκαιρία ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τη σημερινή συνάντησή τους.

• Φρένο σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί έβαλε και ο Ηρακλής, επικρατώντας του Απόλλωνα με 3-0 στο Καυταντζόγλειο. Ηταν η πρώτη νίκη για τον «Γηραιό» στη φετινή περίοδο και ήλθε με πρωταγωνιστή τον Πασσά που πέτυχε δύο γκολ, στο 32΄ και στο 43΄. Ο Ηρακλής έδωσε χώρο στον Απόλλωνα χωρίς να κινδυνεύσει και εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Κονέ στο 74΄, έφτασε στο 3-0 με σκόρερ τον Κούρο στο 86΄. Με τη νίκη αυτή οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν πλεονέκτημα πρόκρισης και αναζητούν μόνο ένα βαθμό στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, περνώντας υπό προϋποθέσεις ακόμα και με ήττα.

• Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και η Κέρκυρα, καθώς το τελικό 2-2 με τη Λαμία τής αφήνει λιγοστές ελπίδες, ακόμα κι αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική στην Καρδίτσα. Η Λαμία έφτασε τους 4 β. και υποδέχεται στην 3η αγωνιστική την ΑΕΚ, με την ισοπαλία να περνάει χεράκι χεράκι και τις δύο ομάδες στην επόμενη φάση. Η Κέρκυρα έμεινε στις δάφνες του 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα και παρότι ο Κόντος έκανε μόλις στο 12΄ το 1-0, βρέθηκε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο. Με σκόρερ τους Βάντερσον στο 17΄ και Ομο στο 42΄, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το παιχνίδι, με την Κέρκυρα (έπαιζε με 10 από το 74΄ μετά την αποβολή του Ζορμπά) να σώζει τον βαθμό με τον Γεωργακόπουλο στο 56΄.

• Η ΑΕΛ αγχώθηκε μέχρι να φτάσει στην πρώτη νίκη της, επικρατώντας με 2-1 επί του Πανελευσινιακού στη Λάρισα. Προηγήθηκε στο 30΄ με τον Ντοντό έπειτα από πίεση διαρκείας, ισοφαρίστηκε στο 51΄ με υπέροχη κεφαλιά του Αγγελούδη, αλλά απάντησε με τον Αβραάμ στο 51΄ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σφραγίσει τη νίκη της με ένα τρίτο γκολ.

• Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό στο Αγρίνιο και έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 9 σερί ηττών στο Κύπελλο, που κρατούσε από τις 31 Οκτωβρίου του 2013! Η νίκη του ήλθε με πέναλτι του Ουάρντα στο 12΄, σε φάση όπου η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Ο Παναιτωλικός είχε και δοκάρι με τον Λεντέσμα στο 39΄, ήταν καλύτερος και δεν απειλήθηκε. Με τη νίκη αυτή έφτασε στους 3 β., όσους έχει και ο Πανθρακικός και περνά σίγουρα αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική στην Καλλιθέα.

• Πισίνα πόλο θύμιζε το γήπεδο του Μάλεμε και το παιχνίδι Κισσαμικός-Πανιώνιος αναβλήθηκε. Λόγω του σαββατιάτικου αγώνα των «κυανέρυθρων» στη Σούπερ Λίγκα, θα οριστεί σε άλλη ημερομηνία.

Καθηλωμένος ο Ολυμπιακός

Οι κακές καιρικές συνθήκες ειδικά στην Κρήτη, ενδεχομένως να προκαλέσουν την αναβολή και του σημερινού (19.30) αγώνα Χανιά – Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πετάξουν λόγω των θυελλωδών ανέμων και περιμένουν να καλυτερεύσουν σήμερα οι συνθήκες ώστε να ταξιδέψουν με τσάρτερ στις 10 το πρωί. Ο Μπέντο συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Μάριν, Ρομαό, όχι όμως και τον Ντομίνγκες, ο οποίος ζήτησε να μείνει στην Αθήνα λόγω της διάρρηξης που έγινε στο σπίτι του. Σήμερα είναι προγραμματισμένοι και άλλοι τέσσερις αγώνες. Στις 15.00 παίζουν Ξάνθη – Καλλονή και Λεβαδειακός -Πανσερραϊκός, ενώ στις 17.15 Τρίκαλα – ΠΑΟΚ και Καλλιθέα – Ατρόμητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή