Ενταση, ανατροπές και… παρατράγουδα

Ενταση, ανατροπές και… παρατράγουδα

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έμελλε να κάνει ο Ηρακλής τον… 13ο άθλο του! Με παίκτες απλήρωτους και αβέβαιους για το μέλλον τους, με διοίκηση και οπαδούς να βρίσκονται στα χαρακώματα, με το ματς να διακόπτεται για επτά λεπτά λόγω εισβολής μερικών δεκάδων οπαδών του και συμπλοκής τους με τα ΜΑΤ αμέσως μετά το 0-1 από το γκολ του Κοζορώνη στο 7΄, ο πληγωμένος «Γηραιός» έφερε τούμπα το παιχνίδι και με σκόρερ τους Περόνε στο 16΄ και Αγγελόπουλο στο 88΄, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα! Οι Γιαννιώτες είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μιχαήλ στο 90΄ και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα επί του Μαμπουλού στο 93΄, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και μοιράζονται πλέον την 3η θέση με τον Ατρόμητο. Στα επεισόδια, τραυματίστηκε από πέτρα ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος Θανάσης Μυριούνης και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα στο κεφάλι.

Επεισοδιακή ήταν και η επιστροφή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μετά την ήττα του με 1-0 από τον Παναθηναϊκό. Περίπου 40 οπαδοί του περίμεναν στο αεροδρόμιο και αποδοκίμασαν τους παίκτες, ενώ όταν έγινε γνωστό ότι με εντολή του Ιβάν Σαββίδη όλη η ομάδα θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του για να ηρεμήσουν και να συσπειρωθούν ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Σλόβαν Λίμπερετς, άλλοι τόσοι εμφανίστηκαν έξω από το ξενοδοχείο και πέταξαν από μακριά γιαούρτια και αβγά, χωρίς να βρουν… στόχο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περίμενε μέσα τους παίκτες για να τους πει ότι τους εμπιστεύεται και ότι σήμερα που θα είναι όλοι πιο ήρεμοι, θα μιλήσουν διεξοδικά για τα αίτια της αγωνιστικής κρίσης.

Μετά το ισόπαλο 1-1 στην Κέρκυρα, βαρύ κλίμα υπάρχει και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ο Μοράις έχει μπει από πολύ νωρίς στο στόχαστρο έντονης κριτικής και τελεί υπό κρίση από τη διοίκηση, η οποία ζητεί άμεσα αποτελέσματα για να μη χαθεί πρόωρα η χρονιά. Χριστοδουλόπουλος και Βάργκας μπήκαν χθες στο κανονικό πρόγραμμα και υπολογίζονται για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τον Μπακασέτα.

Βαθιά ανάσα στη 13η αγωνιστική πήρε και ο Παναθηναϊκός, με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι «πράσινοι» είχαν μείνει από τις 30 Οκτωβρίου χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και η επικράτησή τους στο ντέρμπι τους κρατάει στο -7 από την κορυφή, με τον νέο προπονητή τους να δηλώνει σίγουρος ότι θα προκύψει σημαντική βελτίωση στη συνέχεια, σε σημείο που η ομάδα του να παραμείνει ισχυρός διεκδικητής του τίτλου. Ο Λεντέσμα μπήκε χθες στο κανονικό πρόγραμμα και λογικά θα είναι έτοιμος για τον (αδιάφορο βαθμολογικά) αγώνα με τη Θέλτα Βίγκο την Πέμπτη στη Λεωφόρο. Στις 31 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ με θέμα την έγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ, την οποία αναμένεται να καλύψει μόνος του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κράτησε απόσταση ασφαλείας επικρατώντας με 4-0 επί του Λεβαδειακού στο Φάληρο, με τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται όλα στο β΄ ημίχρονο. Ο Καρντόσο έπαιξε λιγότερο από 20 λεπτά, παραμένοντας ξανά άσφαιρος και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δεν έχει προσαρμοστεί στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει επαφές για την επιστροφή του στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν αύριο για την Κύπρο, όπου την Πέμπτη θα παίξουν την πρωτιά του ομίλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ακολουθεί τη Δευτέρα το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Ο Ατρόμητος πέρασε με 2-1 από τη Λάρισα, συνέχισε το εντυπωσιακό ντεμαράζ που τον έχει φέρει από την ουρά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΣ και περιμένει την Κυριακή στο Περιστέρι τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Με το 3-1 επί του Αστέρα Τρ. η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη εφετινή νίκη στην έδρα της, ενώ ισόπαλα 1-1 τελείωσαν τα παιχνίδια Βέροια – Παναιτωλικός και Πλατανιάς – Πανιώνιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή