Ενας τίτλος-λύτρωση για τον Νίκο Ρόσμπεργκ

Ενας τίτλος-λύτρωση για τον Νίκο Ρόσμπεργκ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναυδος έμεινε ο θαυμαστός κόσμος της Φόρμουλα 1 ακούγοντας την περασμένη εβδομάδα τον άρτι στεφθέντα παγκόσμιο πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του, Νίκο Ρόσμπεργκ, να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μόλις στα 31 του χρόνια.

Ο Γερμανός πιλότος της Μερσέντες έδωσε μεγάλη μάχη με τον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον για να του πάρει το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή φέτος και μόλις το πέτυχε είπε ότι το παιδικό του όνειρο εκπληρώθηκε και πλέον μπορεί να αποσυρθεί. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση αθλητή που αποχωρεί στο απόγειο της καριέρας του, ενώ καθιστά και το δημοφιλέστερο των μηχανοκίνητων σπορ φτωχότερο.

«Είμαι στην κορυφή, οπότε αυτό φαίνεται να είναι τώρα το σωστό» είπε εξηγώντας την απόφασή του, που φέρεται να έλαβε την επόμενη μέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, δηλαδή την 28η Νοεμβρίου.

Ο Ρόσμπεργκ προηγείτο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος φέτος και παρά το ντεμαράζ του Χάμιλτον με τις αλλεπάλληλες νίκες στα τελευταία γκραν πρι, κατάφερε να πάρει με συντηρητική τακτική στους τελευταίους αγώνες τον τίτλο με διαφορά μόλις πέντε βαθμών από τον Βρετανό αντίπαλό του. Παραλαμβάνοντας την προηγούμενη Παρασκευή το τρόπαιό του, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του, ο Ρόσμπεργκ έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο, που δεν περιείχε μόνο ικανοποίηση και χαρά, αλλά και ανακούφιση. Εκεί είναι και η εξήγηση της απόφασής του: Εμφανώς αφοσιωμένος στην οικογένειά του, δεν παρέλειψε να την ευχαριστήσει για τη βοήθεια που του παρείχε στον άθλο του, λέγοντας μάλιστα ότι «ήταν μια συνολική οικογενειακή προσπάθεια θυσίας, δίνοντας τα πάντα για τον στόχο». Πρόσθεσε ότι αν έμενε πάλι δεύτερος όπως τα δύο προηγούμενα έτη, θα συνέχιζε την καριέρα του.

Στην οικογένειά του, εκτός της συζύγου και της ενός έτους κόρης του στις οποίες μπορεί πλέον να αφοσιωθεί, ανήκει και ο πατέρας του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1982 Κέκε Ρόσμπεργκ. Σε μια πολύ τρυφερή σκηνή, μόλις παρέλαβε επιτέλους το τρόπαιο του πρωταθλητή, ο Νίκο έσπευσε να βρει το όνομα του πατέρα του πάνω του, αρκετά πιο πέρα από το δικό του. Ενα παιδικό όνειρο είχε μόλις εκπληρωθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την ίδια μέρα που απονεμήθηκε στον Ρόσμπεργκ το τρόπαιο, η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) απένειμε και το βραβείο της Προσωπικότητας της Χρονιάς στον 18χρονο Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν, την αποκάλυψη της σεζόν. Μάλλον ο διάδοχος του Ρόσμπεργκ είναι μπροστά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή