Ενίσχυση στην ΑΕΚ με τον Αϊντάρεβιτς

Ενίσχυση στην ΑΕΚ με τον Αϊντάρεβιτς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμφωνία της με τον Σουηδό ποδοσφαιριστή Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ανακοίνωσε χθες η Ενωση, πραγματοποιώντας την πρώτη της χειμερινή μεταγραφή. Ο Αϊντάρεβιτς είναι γεννημένος το 1990 και το 2007 βρέθηκε στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ με την οποία πανηγύρισε την ίδια χρονιά το Κύπελλο Νέων. Το 2009-10 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λέστερ και Χέρφορντ. Επέστρεψε στη Σουηδία το 2010 για να ενταχθεί στην Ερεμπρο και ακολούθησε η μεταγραφή του στη Νόρκεπινγκ (2011-12).

Το πρώτο μεγάλο του επαγγελματικό βήμα εκτός Σουηδίας έγινε το 2012 όταν εντάχθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία δόθηκε δανεικός στην Τσάρλτον το 2014 και στη Χέλσινγκμποργκ το 2015. Τελευταίος του σταθμός (2015-16) ήταν η Ερεμπρο.

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες U17, U19, U21 και U23 της Σουηδίας και ήταν ο αρχηγός της ολυμπιακής ομάδας της χώρας στο Ρίο το καλοκαίρι.

Ο νέος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αγωνίζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή με αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, είναι αριστεροπόδαρος με εξαιρετικό σουτ, έχει ύψος 1,90 μ., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει παίξει και κεντρικός επιθετικός. Ο 26χρονος μέσος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική στην καριέρα του και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Σήμερα, στις 17.15, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λαμία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος και στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία θα έρθει με νίκη ή ισοπαλία στον αγώνα με τους πρωτοπόρους της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Ζοσέ Μοράις υπολογίζει κανονικά στους Μάνταλο και Βάργκας, ενώ άφησε για λόγους ξεκούρασης στην Αθήνα τους Μπάρκα, Σιμόες και Αραβίδη. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι εμφανές πως δεν υπολογίζεται και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ Μπακασέτας και Τσιγκρίνσκι έμειναν στην Αθήνα καθώς είναι ανέτοιμοι. Ο Ουκρανός αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας το 2017. Ο Μοράις πρόκειται να παρατάξει την ΑΕΚ με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές μετά το «πάθημα» της Καρδίτσας.

• Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ διέψευσε ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για αδρανοποίηση του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή