Ο ΠΑΣ σόκαρε την ΑΕΚ σε νεκρό χρόνο

Ο ΠΑΣ σόκαρε την ΑΕΚ σε νεκρό χρόνο

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μποναμάς του Κώστα Περιστερίδη δεν άφησε τελικά τρεις βαθμούς δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της ΑΕΚ, πολύ απλά επειδή ο έμπειρος βοηθός Πολυχρόνης Κωστάρας είδε λάθος μια φάση διαρκείας στο 94΄ και άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίσει από θέση οφσάιντ! Το τελικό 1-1 μοιάζει δίκαιο με βάση τη γενική εικόνα του αγώνα, αδικεί, όμως, την ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με αντικανονικό τρόπο, αλλά γιατί βρέθηκε μια ανάσα πριν από τη νίκη παίζοντας με δέκα παίκτες από το 10΄, έχοντας χάσει και ένα πέναλτι στο 0-0! Το ματς στο παγωμένο (λιγότεροι από 5 χιλ. οι θεατές) ΟΑΚΑ είχε ρυθμό, ένταση και ξεχωριστές στιγμές που το καθόρισαν. Η πρώτη απ’ αυτές ήταν μόλις στο 10΄ όταν ο Αραβίδης γκρέμισε με κουτουλιά α λα… Ζιντάν τον Μπέριο, εντελώς αψυχολόγητα. Ο διαιτητής Τίκας σωστά τον απέβαλε και η ΑΕΚ χρειάστηκε να τρέξει πολύ περισσότερο για να ισορροπήσει απέναντι σε μια καλή ομάδα που, ενώ αμυνόταν σωστά, δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα για να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Οι σπουδαίες αποκρούσεις του Περιστερίδη στο 6΄ σε κοντινό σουτ του Πέκχαρτ και του Μπάρκα στο 8΄, σε τετ α τετ του Ζάιρο, έμειναν για ώρα οι καλύτερες στιγμές του αγώνα, μέχρι να έλθει η δεύτερη καθοριστική στιγμή στην εξέλιξή του. Ο Πατίτο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπουκουβάλα στο 32΄, αλλά ο Μάνταλος βρήκε τη ρίζα της δεξιάς δοκού αντί τα δίκτυα και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι να έλθει το απίστευτο δώρο που έκανε ο Περιστερίδης στην ΑΕΚ στο 68΄. Ο 26χρονος τερματοφύλακας πήγε να σώσει ένα κόρνερ και του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια χωρίς την παραμικρή πίεση, αναγκάζοντάς τον στη συνέχεια να ανατρέψει τον Γκάλο χωρίς να υποδειχθεί πέναλτι γιατί στην επόμενη κίνηση ο Πέκχαρτ έκανε το 1-0 σε άδεια εστία. Ο ΠΑΣ ρίσκαρε στη συνέχεια και η πίεσή του στην άμυνα της ΑΕΚ του απέφερε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέριο στο 83΄, ένα γκολ του Μιχαήλ που σωστά δεν μέτρησε στο 92΄ και άλλο ένα με τον Μπαμπουλού στο 94΄ που αυτή τη φορά μέτρησε χωρίς να πρέπει. Στην πάσα που έγινε μετά το ριμπάουντ σε κεφαλιά στο δοκάρι, ο Μαμπουλού ήταν φανερά εκτεθειμένος.

Η αδυναμία της ΑΕΚ να νικήσει την κράτησε στην 5η θέση με 20 β. και της στέρησε τη δυνατότητα να πιάσει στη 2η θέση Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 στη Λάρισα, χάλασαν το νικηφόρο σερί του Μαρίνου Ουζουνίδη στις εγχώριες διοργανώσεις και είδαν τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό να ανοίγει από τους 7 στους 9 β., αλλά ίσως αυτό να ήταν το μικρότερο κακό. Η κακή τους εικόνα προβλημάτισε έντονα τον προπονητή τους, σε σημείο που να προαναγγείλει περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ, δείχνοντας αποφασισμένος «να πιάσει σκούπα» για να απομακρύνει από την ομάδα παίκτες με λάθος νοοτροπία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ανεξαρτήτως κόστους, οι εκκαθαρίσεις θα γίνουν άμεσα, με στόχο να ανοίξει χώρος για μερικές προσθήκες που θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει «αρρώστιες» που τον κρατούν σε κατάσταση νάρκης.

Ο Ουζουνίδης ξεκίνησε χθες σειρά εργομετρικών εξετάσεων, με πρώτους όσους δεν έπαιξαν στη Λάρισα. Οι υπόλοιποι θα τις κάνουν σήμερα ώστε, επιστρέφοντας στο Κορωπί ύστερα από μία εβδομάδα, να ακολουθήσουν ένα πιο εντατικό πρόγραμμα βάσει των αποτελεσμάτων των εργομετρικών. Οσον αφορά το οικονομικό, η διοίκηση ενημέρωσε τους παίκτες ότι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα εξοφληθούν οι δόσεις του Οκτωβρίου και, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οι δόσεις Δεκεμβρίου. Στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, ο Κώστας Αντωνίου φαίνεται να έχει καθαρό προβάδισμα έναντι των Νίκου Λυμπερόπουλου και Αλιόσα Ασάνοβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιλογή του είναι οριστική.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-1, με τον Μπέντο να βγάζει στη… σέντρα τον Φορτούνη για το νωθρό του παιχνίδι. Εύκολα ή δύσκολα, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +9 και παραμένουν ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Η Ξάνθη συνέχισε την εκπληκτική αντεπίθεσή της και με το επιβλητικό 4-0 στη Βέροια, έπιασε στον Παναθηναϊκό στη 2η θέση. Ενα βαθμό πιο πίσω είναι ο Πανιώνιος μετά το εντυπωσιακό 4-1 στη Λιβαδειά, ενώ καλό σερί άρχισε να χτίζει και ο ΠΑΟΚ με το 5-0 της νίκης του στην Κέρκυρα, με το οποίο έφτασε σε ένα συνολικό 17-0 σε Ευρώπη, Κύπελλο και πρωτάθλημα, με τέσσερις σερί νίκες μετά την ήττα του στη Λεωφόρο. Εντυπωσιακός ήταν και ο Πλατανιάς στο 3-0 επί του Ατρόμητου στα Περιβόλια, ενώ σε αγώνα επιβίωσης, Ηρακλής και Αστέρας Τρ. έμειναν στο 1-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή