Η ΑΕΚ των αντιφάσεων στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Η ΑΕΚ των αντιφάσεων στο ντέρμπι της Λεωφόρου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για ένα πολύ… αντιφατικό ντέρμπι οδεύει η ΑΕΚ, καθώς η εβδομάδα που ολοκληρώνεται δεν θύμιζε σε τίποτα προετοιμασία ομάδας που περιμένει έναν μεγάλο αγώνα. Το κλίμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν για αρκετές μέρες σχετικά βαρύ, καθώς ο Ζοσέ Μοράις παρουσιαζόταν «τελειωμένος» από τους «κιτρινόμαυρους», αλλά με τα τωρινά δεδομένα η Ενωση πηγαίνει με τον Πορτογάλο στη Λεωφόρο.

Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, βεβαίως, δεν είναι απαραίτητο πως θα αλλάξει και πολλά για την άποψη που έχει η διοίκηση για τον προπονητή. Αλλωστε, είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ λίγες ώρες μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ στη Λάρισα, τη στιγμή που είχε προηγηθεί διακοπή δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα και η ΑΕΚ έκανε προπονήσεις με τον 48χρονο Γεωργιανό. Από την άλλη, ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ζοσέ Μοράις σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς η Ενωση δεν φαίνεται να έχει έτοιμη λύση προπονητή. Τα ονόματά των Μίτσελ και Κωστένογλου που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες διαψεύστηκαν από την ΑΕΚ, αλλά δήλωση στήριξης για τον Μοράις δεν υπήρξε.

Σε αυτό το κλίμα, οι πρώτες σκέψεις του Πορτογάλου για το ντέρμπι με τους «πράσινους» επαναφέρουν την κοινή λογική. Ο Αϊντάρεβιτς που αποτέλεσε την πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ και ξεκίνησε –χωρίς προφανή λόγο– βασικός σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, θα κάτσει στον πάγκο με τον Μάνταλο να επανέρχεται στον άξονα, έχοντας δίπλα του τους Γιόχανσον και Σιμόες. Στην τριάδα της επίθεσης φαίνεται πως θα είναι οι Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ, ενώ στην άμυνα η ΑΕΚ θα έχει Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο, καθώς ο Τσιγκρίνσκι δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού.

Χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Live Sport», ανέφερε πως ο Ακης Ζήκος αναλαμβάνει εκ νέου τις ακαδημίες της ΑΕΚ και θα έχει μαζί του τον Γιώργο Σαμαρά που ήταν μέχρι πρότινος στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο Ακης Ζήκος ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, λέγοντας αινιγματικά πως «από τη μέρα που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, σκοπός στη ζωή μου είναι να βοηθήσω όσα περισσότερα παιδιά μπορώ να πετύχουν τον στόχο τους στο άθλημα που αγαπούν. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή