Πρόκριση α λα ελληνικά ο Παναθηναϊκός

Πρόκριση α λα ελληνικά ο Παναθηναϊκός

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο made in Greece Παναθηναϊκός με 7 Ελληνες παίκτες στους 14 που χρησιμοποιήθηκαν, ξεπέρασε άνετα με 4-0 το εμπόδιο του Κισσαμικού στα Περιβόλια και με συνολικό σκορ 7-0 προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ασυνήθιστα μεγάλος για τη φετινή χρονιά αριθμός των Ελλήνων παικτών που χρησιμοποίησε ο Ουζουνίδης, έφερε καρπούς για το μέλλον, καθώς πέρα από το γκολ του Κλωναρίδη που έσπασε μετά οκτώ μήνες το ρόδι, ωραία γκολ πέτυχαν και οι νεαροί Χατζηγιοβάννης και Πίσπας από την Κ-20, ανοίγοντας λογαριασμό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι αυτός που έσπασε τελικά την κακοδαιμονία, ήταν ο ίδιος που είχε σκοράρει το τελευταίο «ελληνικό» γκολ πριν από 256 ημέρες! Ο Κλωναρίδης είχε κλείσει το σκορ στο 3-0 επί της ΑΕΚ πέρυσι τον Μάιο για τα πλέι οφ και έκτοτε σε 33 επίσημα παιχνίδια που μεσολάβησαν σε όλες τις διοργανώσεις, τα 39 γκολ του Παναθηναϊκού τα είχαν πετύχει δέκα ξένοι και κανένας Ελληνας. Με ένα ωραίο σουτ στο 42΄ του χθεσινού αγώνα, ο Κλωναρίδης έβαλε τέλος σ’ αυτό το αρνητικό σερί και συνδύασε με γκολ την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό έπειτα από 6 μήνες. Τα δύο επόμενα γκολ των «πρασίνων» είχαν άρωμα… Ακαδημίας, καθώς τα πέτυχαν ο 19χρονος Χατζηγιοβάννης (το πανηγύρισε πανευτυχής σα… μικρό παιδί) στο 57΄ με προβολή σε σέντρα του Κλωναρίδη και ο 18χρονος Πίσπας με εντυπωσιακή «λόμπα» στο 78΄ στο επαγγελματικό του ντεμπούτο, με τον Μπουμάλ να κλείνει στο σκορ στο επόμενο λεπτό και να επιστρέφει στα γκολ ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα ανομβρίας. Αντίστοιχη χαρά δεν πήρε ούτε χθες ο Ρινάλντι. Ηταν κινητικός και μέσα σε πολλές φάσεις, αλλά έχασε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη φάση του 72΄ όταν εκτέλεσε σχεδόν πάνω στη γραμμή και είδε τον Πολίτη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Πολίτης, Μπολάκης, Γιαλούσης, Παντελάκης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Μαντζής, Ποκόνγκ, Στογιάνοφ (69΄ Κίκε Μπούλα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μολέδο (66΄ Κουτρουμπής), Χουλτ, Ρέις, Μπουμάλ, Ζέκα (61΄ Μίγγος), Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58΄ Πίσπας), Ρινάλντι.

• Δανεικό τον Μολέντο θέλει η Ιντερνασιονάλ τονίζει δημοσίευμα από τη Βραζιλία, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν επαφές σε εξέλιξη αλλά ο Παναθηναϊκός δεν συζητεί το σενάριο δανεισμού παρά μόνο την πώληση. Πρόσφατα, οι «πράσινοι» δεν συζήτησαν καν επί της ουσίας πρόταση της Γκρέμιο για δανεισμό του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού.

• Διέψευσε ο Νούνο Ρέις δημοσιεύματα από την Κροατία (η μεταγραφική αγορά είναι εκεί ανοικτή έως τις 15/2) που τον ήθελαν να πηγαίνει δανεικός στη Χάιντουκ λόγω της παρουσίας του συμπατριώτη του, Μάριο Μπράνκο, στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή