Τα πρώτα εισιτήρια για τους ημιτελικούς

Τα πρώτα εισιτήρια για τους ημιτελικούς

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο εύκολη υπόθεση κι αν μοιάζει για τον Παναθηναϊκό η σημερινή (17.15) ρεβάνς στην Τρίπολη μετά το υπέρ του 4-0 στη Λεωφόρο, άλλο τόσο δύσκολη υπόθεση είναι για την ΑΕΚ η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου κι ας θεωρείται θετικό αποτέλεσμα το 0-0 που πήρε στην Κρήτη από τον Πλατανιά στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ και μη έχοντας ιδιαίτερη πίεση, έχει στρέψει την προσοχή της στο Κύπελλο, χωρίς να κρύβει τις φιλοδοξίες της για μια ιστορική πρόκριση. Σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό είναι και η (αήττητη επί Χιμένεθ) ΑΕΚ, οπότε το αποψινό (19.30) παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ματς που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, γιατί δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας. Κρίνει έναν στόχο που θέλουμε να διεκδικήσουμε απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην έχει μεγάλο όνομα αλλά είναι καλή και πειθαρχημένη. Είναι πιο σημαντικός αγώνας ακόμη και από αυτόν που δώσαμε με τον Ολυμπιακό» είπε ο Χιμένεθ στους παίκτες του και τους ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση για να μην διακινδυνεύσουν την πρόκριση, με προσοχή ειδικά στην άμυνα όπου ένα εις βάρος τους γκολ μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Βάργκας για να χωρέσει στη 18άδα και ο δεύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής που προβλέπουν οι κανονισμοί στο Κύπελλο. Εκτός πλάνων έμειναν και οι τραυματίες Πατίτο, Γκάλο, Μπακάκης, ενώ οι Τσιγκρίνσκι, Αλμέιδα υπολογίζονται κανονικά και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Εκτός αποστολής του Πλατανιά έμειναν ξανά οι τραυματίες Γουνδουλάκης, Σωτηρίου, ενώ ο Γιακουμάκης υπολογίζεται παρότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα ανήκει στην «Ενωση». Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, η ΑΕΚ θα βραβεύσει τον Γιώργο Παράσχο με αφορμή τη συμπλήρωση 500 αγώνων σε πάγκους ομάδων Α΄ Εθνικής. Οσον αφορά το θέμα του γηπέδου, περίπου 50 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν χθες στο δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αρνητική στάση του δήμου, με τον δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρη Βασιλόπουλο, να καταγγέλλει πως υπήρξαν τραμπουκισμοί. Για τερατουργήματα της νοσηρής φαντασίας του δημάρχου έκανε λόγο η ΑΕΚ μέσω ανακοίνωσής της, ζητώντας από τους φορείς και τους ανθρώπους που αντιδρούν να είναι απόλυτα ειρηνικοί, προκειμένου να μη δοθεί το παραμικρό δικαίωμα.

Με δεδομένο ότι το 4-0 της Λεωφόρου έχει κρίνει την πρόκριση, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζουν χωρίς πίεση τον σημερινό αγώνα ρεβάνς και θα δώσουν την ευκαιρία να παίξουν παίκτες που δεν είχαν έως τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης άφησε εκτός τους Ντοναρούμα και Σελίν για να ξεκουραστούν, όπως και ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ. Εκτός είναι και οι τραυματίες Τελάντερ, Πίσπας αλλά και ο Στιλ, ο οποίος περιμένει από ώρα σε ώρα τη γέννηση του παιδιού του. Επιστρέφει ο Λέτο, ενώ ο Μολίνς είναι στη 18άδα και αναμένεται να παίξει. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της μείωσης του υψηλού λειτουργικού κόστους της, η ΠΑΕ αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με στελέχη που δεν έχουν άμεση σχέση με την πρώτη ομάδα. Οι Χουάν Ρότσα, Γιάννης Βονόρτας και Δημήτρης Μάρκος ειδοποιήθηκαν ότι λύθηκε η συνεργασία τους, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή