Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ από «ατσάλι», νέο πάρτι η Μπάγερν

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ από «ατσάλι», νέο πάρτι η Μπάγερν

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς την έκπληξη, αλλά με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ξεκίνησαν οι ρεβάνς της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου απέκλεισαν Νάπολι (3-1) και Αρσεναλ εκτός έδρας (5-1) αντίστοιχα και έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού με τα ίδια σκορ, όπως στα πρώτα ματς!

Παρότι στο «Σαν Πάολο», 10 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο γήπεδο 4 ώρες πριν από τη σέντρα και, την παραμονή του αγώνα, οπαδοί της Νάπολι βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο της Ρεάλ Μαδρίτης και κόρναραν με τα αυτοκίνητά τους για να μην αφήσουν τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων να κοιμηθούν, η Ρεάλ δεν πτοήθηκε. Παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα με το γκολ του Μέρτενς που πήγε την ομάδα του με 1-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ήταν εμφανές πως η Νάπολι δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για 90 λεπτά. Το δεύτερο μέρος ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Σέρχιο Ράμος, που με ένα γκολ και συμμετοχή στο δεύτερο (αυτογκόλ Μέρτενς) ανέτρεψε το σκορ και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση, με τον Μοράτα να βάζει το τρίτο γκολ. Στο Λονδίνο, η Αρσεναλ μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει όσες ελπίδες της αναλογούσαν για πρόκριση μετά το βαρύ 1-5 του Μονάχου. Ο Θίο Γούολκοτ στο 20ό λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα. Στο 33΄, ο διαιτητής της αναμέτρησης Σιδηρόπουλος αρνήθηκε πέναλτι στην Αρσεναλ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο καταλογίστηκε πέναλτι και κόκκινη κάρτα υπέρ της Μπάγερν, με αποβολή του Κονσιελνί. Ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε, η Αρσεναλ παράτησε το παιχνίδι και με γκολ από Ρόμπεν, Κόστα και δύο τέρματα του Βιδάλ διέσυρε τους Λονδρέζους.

Η αποψινή αγωνιστική περιέχει το μεγάλο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη ρεβάνς του ταπεινωτικού 4-0 για την Μπάρτσα στο Παρίσι, που κατά πολλούς οδήγησε και στην απόφαση του Λουίς Ενρίκε να αφήσει τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» τον προσεχή Ιούνιο. Ωστόσο, η αλλαγή του συστήματος των Καταλανών από το 4-3-3 σε 3-4-3 με ρόμβο, μετά τη συντριβή στο Παρκ ντε Πρενς, έχει φέρει θαυμαστά αποτελέσματα έως τώρα.

«Βρήκαμε αυτό που θέλαμε με αυτήν την τροποποίηση,» είπε ο Λουίς Ενρίκε, υποσχόμενος να δώσει η ομάδα του τα πάντα για την πρόκριση στο Καμπ Νου απόψε. «Δεν έχει κριθεί ακόμη η πρόκριση, πρέπει να κάνουμε καλό παιχνίδι και στο Καμπ Νου», παραδέχεται ο μέσος της Παρί, Μάρκο Βεράτι, κι ενώ η Παρί δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει 1-0 στο πρωτάθλημα τη Νανσί.

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ –χωρίς τον τραυματία Μάρκο Ρόις– υποδέχεται την Μπενφίκα, στοχεύοντας στην ανατροπή του 1-0 υπέρ των Λουζιτανών στη Λισσαβώνα. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι στην αποστολή της Μπενφίκα παρά τον μικροτραυματισμό του στο πρωτάθλημα, όχι όμως και ο Λιούμπομιρ Φέισα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή