«Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά…»

«Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά…»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θέλουμε να είμαστε η δημοτική αρχή που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος, στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου για τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Οπως διευκρίνισε, η δημοτική αρχή επιμένει ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει στον ιστορικό του χώρο υπό προϋποθέσεις. «Το γήπεδο βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης και οφείλει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητεί να εξασφαλιστούν 3.000 θέσεις στάθμευσης έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η περιοχή, να εξασφαλιστούν η δημόσια χρηματοδότηση για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου, η κατάργηση της πρόβλεψης της διάταξης για αξιοποίηση του 5% του άλσους για αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως το ύψος του γηπέδου, το οποίο αποτελεί σημείο έντονων προστριβών. Πάντως, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπλοκάρει την ανέγερση του γηπέδου, φωτογραφίζοντας την Περιφέρεια Αττικής για τις καθυστερήσεις. «Ο δήμος γνωμοδοτεί, η περιφέρεια εγκρίνει» δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «αν θέλουν να προχωρήσουν, ας το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη πως θα έχουν την πολιτική ευθύνη».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πάνος, λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιθέσεις και στους τραμπουκισμούς εναντίον μελών του δημοτικού συμβουλίου: «Δέχτηκα μαφιόζικη επίθεση γι’ αυτό ακυρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε όλους τους τραμπουκισμούς ήταν παρούσα η αστυνομία και δεν έκαναν καμία σύλληψη» τόνισε. Ο δήμαρχος προσέθεσε ότι έχει δεχθεί εκατοντάδες φορές απειλές. Κανείς από τους δύο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τόνισαν όμως ότι πρόκειται για άτομα που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ.

Οσον αφορά την πιθανότητα οι δύο πλευρές να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι «το κλίμα αυτή την εποχή δεν είναι το κατάλληλο αλλά είμαστε ανοιχτοί στο μέλλον».

Η απάντηση της ΠΑΕ

Σε απάντηση της συνέντευξης του κ. Βασιλόπουλου, η ΑΕΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσής της τόνισε πως «τα πάντα έχουν κριθεί με νόμο του κράτους», ενώ διερωτάται «πώς γίνεται εν έτει 2017, ένας δήμαρχος να αμφισβητεί τον ψηφισμένο νόμο από την Βουλή των Ελλήνων;». Ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση η ΑΕΚ υποστηρίζει πως ο φάκελος της άδειας είναι έτοιμος από 15/1/2017 και δεν εκδίδεται λόγω του ότι «ο δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί». Η ΑΕΚ ανέφερε, ακόμη, ότι η συνέντευξη του κ. Βασιλόπουλου ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη των πάγιων θέσεών του για το γήπεδο και το γιατί «επιθυμεί να μη γίνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή