Νέα υπόθεση ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο

Νέα υπόθεση ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη… δίνη του ντόπινγκ φέρεται ότι έχουν βρεθεί αθλητής ή αθλητές του ελληνικού στίβου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ή και δύο πρωταθλητές που διακρίθηκαν στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αλλά δεν συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό.

Ο ένας αθλητής πήρε μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό και ο δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε εκτός Ελλάδος. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό και δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα θελήσει να ανοιχτεί και το δεύτερο. Τα στοιχεία του αθλητή μάς είναι γνωστά, αλλά δεν τα δημοσιεύουμε, όπως ορίζουν και οι κανονισμοί, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Από το ίδιο αγώνισμα φέρεται να είναι και ο δεύτερος παραβάτης, η υπόθεση, όμως, του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος διεξήχθη στην Ελλάδα από τους ελεγκτές του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ. Τα δείγματα έχουν μεταφερθεί στο εργαστήριο του Ολυμπιακού Σταδίου και εάν βρεθεί το πρώτο θετικό, θα ενημερωθεί το ΕΣΚΑΝ. Από εκεί και πέρα ο αθλητής αποφασίζει εάν θα ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα. Πάντως, σε ελάχιστες περιπτώσεις στον κόσμο δύο δείγματα έχουν δείξει διαφορετικό αποτέλεσμα. Η πληροφορία που υπάρχει είναι ότι και οι δύο πρωταθλητές βρέθηκαν «θετικοί» σε απαγορευμένη ουσία, η οποία υπήρχε σε συμπλήρωμα διατροφής και δεν αναγράφετο στη συσκευασία. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση θύματα είναι οι αθλητές, διότι ο κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να γνωρίζουν τις ουσίες που χρησιμοποιούν.

Εάν επιβεβαιωθεί και η δεύτερη περίπτωση θετικού δείγματος, τότε υπάρχει στη χώρα μας ποσότητα συμπληρωμάτων διατροφής που δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Και εδώ τίθεται το ερώτημα εάν γίνονται οι σωστοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή