«Καμπάνα» στον Μέσι για εξύβριση

«Καμπάνα» στον Μέσι για εξύβριση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατος έπεσε ο πέλεκυς της FIFA στον Λιονέλ Μέσι για χυδαία εξύβριση διαιτητή, καθώς η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε χθες ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών από τους αγώνες της εθνικής Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (9.350 ευρώ).

Η ποινή του Μέσι άρχισε να τρέχει ήδη από σήμερα τα ξημερώματα όταν η Αργεντινή επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Βολιβία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής για τα προκριματικά, εντός έδρας με την πρωταθλήτρια Αμερικής Χιλή την Παρασκευή, οι τηλεοπτικές κάμερες «έπιασαν» τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο να υβρίζει τη μητέρα ενός εκ των βοηθών διαιτητών της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η FIFA να ανοίξει έρευνα και να ανακοινώσει χθες την απόφασή της ώστε να αρχίσει άμεσα να εκτίει την ποινή του ο ποδοσφαιριστής. Η ποινή είναι όμοια με άλλες που επιβλήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, επισήμανε η ομοσπονδία και είναι εφέσιμη.

Ο Μέσι, που πριν από οκτώ μήνες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την «αλμπισελέστε», απογοητευμένος από την απώλεια ενός ακόμη τροπαίου κατά το περυσινό Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον αγώνα με τη Χιλή, με πέναλτι. Ωστόσο, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Βραζιλιάνο βοηθό για κάποιο φάουλ του που υπέδειξε στον διαιτητή, κουνώντας πάνω κάτω τα χέρια του και υβρίζοντας αυτόν και τη μητέρα του.

Με την Αργεντινή να έχει κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη την πρόκριση, η απουσία του Μέσι ίσως αποδειχθεί σοβαρότατο πλήγμα γι’ αυτήν. Πριν από το ματς με τη Βολιβία βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μόνο οι τέσσερις πρώτες παίρνουν το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά.

Ο Μέσι θα απουσιάσει ακόμα από το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ουρουγουάη στις 31 Αυγούστου και από τις εντός έδρας μάχες με τη Βενεζουέλα στις 5 Σεπτεμβρίου και το Περού στις 5 Οκτωβρίου. Από τους επτά αγώνες των προκριματικών που απουσίασε ο Μέσι η Αργεντινή πήρε μόνο επτά βαθμούς! Κι ενώ ο Μέσι προσγειώθηκε απότομα, το αντίπαλον δέος του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται για… απογείωση. H ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φουντσάλ, μετονομάζει το αεροδρόμιο της περιοχής σε «Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο» σε τελετή που θα γίνει σήμερα. Στην πόλη της Μαδέιρα υπάρχει ακόμη άγαλμα και μουσείο αφιερωμένα στον άσο της Πορτογαλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή