Από τον Μπουφόν στον Μ’μπαπέ

Από τον Μπουφόν στον Μ’μπαπέ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια εμφάνιση από τις πιο χαρακτηριστικές της καριέρας του, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν για μία ακόμη φορά ο (τερματο)φύλακας-άγγελος της Γιουβέντους στο Μονακό, σταματώντας την πρωτοπόρο της Γαλλίας και το νέο μεγάλο της αστέρι, τον έφηβο ακόμη, Κιλιάν Μ’μπαπέ.

Μπορεί ο Γονσάλο Ιγουαΐν να πιστώνεται και τα δύο γκολ στο 2-0 των Ιταλών μέσα στο Πριγκιπάτο, αλλά ο 39χρονος Μπουφόν έχει ίσως ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας που φέρνει τη «Γιούβε» πολύ κοντά σε έναν ακόμη τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά δύο πολύ δύσκολες αποκρούσεις του Μπουφόν σε προσπάθειες του Μ’μπαπέ ήταν αξιομνημόνευτες, στον αγώνα υπ’ αριθμόν 100 του Ιταλού πορτιέρε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Τζίτζι» οδηγεί την ομάδα του προς ένα τρεμπλ φέτος. Αν μάλιστα η Γιουβέντους αύριο επικρατήσει της Τορίνο στο ντέρμπι της πόλης και η Ρόμα δεν νικήσει τη Μίλαν εκτός έδρας, η «Μεγάλη Κυρία» κατακτά και μαθηματικά το ιταλικό πρωτάθλημα για έκτη σερί χρονιά, ενώ είναι και στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο.

Η εξαιρετική εμφάνιση τού επί 16ετία άσου της Γιουβέντους κράτησε στο μηδέν την καλύτερη επίθεση μεταξύ των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, αν και οι Μονεγάσκοι δημιούργησαν μερικές μεγάλες ευκαιρίες. Είναι σαφές ότι το μέλλον ανήκει στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού αστέρες όπως ο Μ’μπαπέ είτε θα μοσχοπουληθούν, αποφέροντας δεκάδες εκατομμύρια είτε θα φέρουν μεγάλες επιτυχίες στο Πριγκιπάτο.

Σύμφωνα με γαλλικά ρεπορτάζ, η Μονακό έχει ήδη απορρίψει πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύψους 85 εκατ. ευρώ για τον 18χρονο Γάλλο επιθετικό, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ 140 εκατ. ευρώ για το νέο της αστέρι. Ο Μ’μπαπέ έχει επιτύχει ήδη 24 γκολ σε 38 ματς με τη Μονακό, σπάζοντας πολλά ρεκόρ με την αποτελεσματικότητα και το νεαρό της ηλικίας του.

Το εγκώμιο του Μ’μπαπέ έπλεξε μάλιστα ο… Μπουφόν, μία μέρα πριν από την αναμέτρηση στο Λουί Ντε: «Είναι ένα απίστευτο ταλέντο και φαίνεται πως είναι και καλό παιδί κι αυτό θα βοηθήσει την καριέρα του, φαίνεται ότι θα έχει λαμπρή καριέρα. Γεννήθηκε το 1998, σωστά; Λίγο πριν γεννηθεί, εγώ είχα ήδη συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία…» αναλογίστηκε ο Μπουφόν, κατά 21 χρόνια πρεσβύτερος του Γάλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή