Τζάμπολ στους ημιτελικούς μπάσκετ

Τζάμπολ στους ημιτελικούς μπάσκετ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Oλυμπιακός από τη θέση του πρωταθλητή και διαθέτοντας ξανά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την υψηλότερη δυνατή ψυχολογία από την επιστροφή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, και ο Αρης που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του από τη δυνατή σχέση προπονητή και παικτών, θα «ανοίξουν» σήμερα στο ΣΕΦ (19.00) τον «χορό» των ημιτελικών στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο, από τον αινιγματικό Παναθηναϊκό Superfoods για την εικόνα που θα παρουσιάσει μετά τον νέο αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης και τη φιλόδοξη ΑΕΚ που θέλει να βάλει ένα επίπεδο πιο ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών της, συγκριτικά με την πορεία της στα περυσινά πλέι οφ.

Οι δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών και των αρχηγών στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών ήταν οι τετριμμένες και το αναμενόμενο ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods, ενώ σημαντική για την πορεία του επόμενου πρωταθλήματος και της ενότητας της «λίγκας» ήταν η προτροπή του νέου προέδρου του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

«Πρέπει το μπάσκετ να γίνει πιο ελκυστικό. Ρόλο σ’ αυτόν τον στόχο θα παίξει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Είναι καλό για όλους» είπε ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα διαπραγματευθεί και θέλει να έχει τριετή διάρκεια. Το «πρέπει» του προέδρου του ΕΣΑΚΕ για την αύξηση των τηλεοπτικών εσόδων αφορούσε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που έχουν μονομερείς συμφωνίες.

Και στους φετινούς ημιτελικούς των πλέι οφ υπάρχουν φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς και δεν είναι άλλα από τις δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods που μονοπωλούν τη διεκδίκηση του τίτλου την τελευταία 12ετία. Το ζητούμενο θα είναι οι…αντιρρήσεις του Αρη και της ΑΕΚ, ειδικά στις έδρες τους και στους δεύτερους αγώνες που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ θα υπάρχουν εκκρεμότητες μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Πέρυσι, ο Αρης έφτασε στο 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό που προκρίθηκε στον πέμπτο αγώνα.

Για τον Ολυμπιακό που «ζει και αναπνέει» σε ρυθμούς του φάιναλ φορ της Πόλης, τα παιχνίδια με αντίπαλο τον Αρη, θα αποτελέσουν την καλύτερη πρόβα. Χωρίς να υπολογίζεται οριστικά ο Ματ Λοτζέσκι, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε ότι «οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι ώστε να γνωρίζουν πως αυτά τα παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα του φάιναλ φορ, αλλά είναι εξίσου απαιτητικά».

Στον Αρη, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε με ρεαλισμό για τις πιθανότητες διεκδίκησης της πρόκρισης: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και κυρίως να απολαύσουμε τα παιχνίδια ώς το φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι μια δικαίωση η τρίτη συνεχόμενη παρουσία στην τελική τετράδα».

Η ενότητα του Παναθηναϊκού Superfoods που δοκιμάστηκε από το «διχασμένο» ταξίδι επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη, θα κριθεί στα προσεχή παιχνίδια με την ΑΕΚ. Για τον Τσάβι Πασκουάλ ό,τι συνέβη ανήκει και πνευματικά στο παρελθόν: «Το πραγματικά δύσκολο ήταν να ελέγξουμε την οδύνη που προκάλεσε η ήττα. Εχουμε γυρίσει σελίδα, τα αφήσαμε όλα πίσω. Τώρα έχουμε τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και αφοσίωση για να κάνουμε κάτι για τον πόνο που προκαλέσαμε στους οπαδούς μας».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σώτης Μανωλόπουλος, αναγνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, γιατί όπως είπε «ο αποκλεισμός του αντιπάλου μας δεν μειώνει την αξία του και το μπάσκετ που έπαιξε φέτος. Θα διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε.

• Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη περίοδο και πρόστιμο 35.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο 5ο παιχνίδι με την Εφές Αναντολού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή