Διεκόπη το ντέρμπι στη Λεωφόρο

Διεκόπη το ντέρμπι στη Λεωφόρο

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαχαιριά» στην καρδιά δέχθηκε μία ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το σκηνικό του παραλόγου να ξεδιπλώνεται και στη Λεωφόρο, όπου ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ δεν τελείωσε ποτέ και η τύχη του θα κριθεί στα δικαστήρια, μαζί με ένα σωρό άλλες ανοικτές υποθέσεις που έχουν τραυματίσει ανεπανόρθωτα την εικόνα του λαοφιλέστερου αθλήματος στην Ελλάδα. Με αφορμή μια μεγάλη ένταση εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ των παικτών στο 55΄, η «φωτιά» έφτασε και στην εξέδρα απ’ όπου ένας «ανεγκέφαλος» οπαδός εκτόξευσε ένα κουτάκι μπίρας που κτύπησε στο κεφάλι τον Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σέρβος τεχνικός μεταφέρθηκε αρχικά στ’ αποδυτήρια και εν συνεχεία για εξετάσεις στον «Ευαγγελισμό», με συνέπεια ο διαιτητής Κομίνης να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, με το σκορ να είναι εκείνη την ώρα στο 1 – 0 για τον Παναθηναϊκό και τις δύο ομάδες να παίζουν με δέκα λόγω αποβολών του Οδ. Βλαχοδήμου και του Ουάρντα.

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του διαιτητή για την οριστική διακοπή, ο μεν Παναθηναϊκός έδινε «μάχη» για να πείσει τον Κομίνη ότι μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι με ασφάλεια, ο δε ΠΑΟΚ δήλωνε ξεκάθαρα ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να διακοπεί εις βάρος του γηπεδούχου το παιχνίδι. «Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα», είναι η επίσημη θέση του. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο τραυματισμός προπονητή ή παίκτη από αντικείμενο που εκτοξεύεται από την εξέδρα συνεπάγεται τη διακοπή του αγώνα, με ποινές για την υπαίτια ομάδα τον μηδενισμό της, την αφαίρεση βαθμών, την τιμωρία της έδρας της για 1 – 2 αγωνιστικές και ένα τσουχτερό πρόστιμο. Εν προκειμένω, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ και άλλων 2 από το επόμενο πρωτάθλημα, με το ματς να κατακυρώνεται υπέρ του ΠΑΟΚ με σκορ 3 – 0!

Μέχρι τη διακοπή, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Κομίνης. Απέβαλε λανθασμένα τον Οδ. Βλαχοδήμο στο 21΄ για φάουλ στον Πέδρο Ενρίκε, που είχε πρώτα γλιστρήσει και δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε προφανή θέση για γκολ, χάρισε μία κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στον Πέδρο Ενρίκε στο 33΄ (ο Ιβιτς αντικατέστησε τον παίκτη του δύο λεπτά αργότερα για να τον «προστατεύσει»), απέβαλε με υπερβολική δεύτερη κίτρινη τον Ουάρντα στο 53΄, σκορπώντας έναν ατελείωτο εκνευρισμό σε παίκτες και εξέδρα, που εκδηλώθηκε με μια γενική σύρραξη των ποδοσφαιριστών στο 55΄. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι στη φάση της σύρραξης τιμώρησε με κόκκινη τους Κουλιμπαλί, Σάκχοφ και με κίτρινη τους Μπεργκ, Κρέσπο. Για την ιστορία, την ώρα της διακοπής το σκορ ήταν 1 – 0 υπέρ του Παναθηναϊκού, με γκολ του Μπεργκ στο 9΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Εμποκού, Μολίνς (21΄ Στιλ).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κάτσε, Πέδρο Ενρίκε (35΄ Κάμπος), Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς, Ουάρντα, Σάκχοφ.

Νίκη-έκπληξη ο Πανιώνιος

Τεράστια νίκη με 1 – 0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πήρε ο Πανιώνιος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, «σβήνοντας» ουσιαστικά το «διπλό» της Ενωσης στην Τούμπα την προηγούμενη Κυριακή.

Οι Νεοσμυρνιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση του αγώνα με γκολ του Γεσίλ στο 7ο λεπτό, που βρήκε δίχτυα πρώτη φορά από το 2015! Ο Πανιώνιος έβγαινε εύκολα στην αντεπίθεση, με την ΑΕΚ να έχει κάκιστες επιστροφές, αλλά στην τελική πάσα οι παίκτες του Μιλόγεβιτς δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη κατοχή και πιο πολλές φάσεις στο παιχνίδι και ο Πανιώνιος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 90ό λεπτό, όταν η σέντρα του Σιμόες κόντραρε στα σώματα και βρήκε στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46΄ Πατίτο Ροντρίγκες), Αραούχο, Πέκχαρτ (62΄ Αλμέιδα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (56΄ Γκιόατα), Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88΄ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (75΄Λάμπρου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή