Μπάσκετ: Nίκη και ρόλοι στην εθνική ομάδα

Μπάσκετ: Nίκη και ρόλοι στην εθνική ομάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ομάδα ρυθμού, έχει νεκρά διαστήματα, μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο αν βρει χώρο. Αυτά είναι τα τρία βασικά συμπεράσματα από το χθεσινό δεύτερο φιλικό-τελικό της εθνικής ομάδας μπάσκετ, στην αυλαία του τουρνουά της Πάτρας, στο οποίο επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 92-64. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θεατή ξανά λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, η ομάδα του Κώστα Μίσσα έδειξε περισσότερα πράγματα κόντρα σε μια αντίπαλο η οποία δεν ήταν μεν… Ρουμανία, αλλά ούτε και ομάδα που μπορεί να «στριμώξει» το ενθουσιώδες ελληνικό σύνολο. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική αποκάλυψε πιο… ευδιάκριτα το πλάνο της.

Οπως φάνηκε και χθες, ακλόνητη σταθερά της είναι η άμυνα. Από εκεί κι έπειτα, θα επιδιώξει να τρέξει, να «ανοίξει» το γήπεδο και τον ρυθμό. Οταν συμβεί αυτό, δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να αντισταθεί. Τα δύσκολα φαίνονται προς το παρόν στο «σετ» παιχνίδι, σε οργανωμένη άμυνα, εκεί που θα χρειαστούν «χημεία» και χρόνος, ταχύτητα κι όχι βιασύνη. Ο Μήτογλου πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε πως σύντομα θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας.

Επόμενος σταθμός της εθνικής μας ομάδας θα είναι το δυσκολότερο τουρνουά του Βελιγραδίου (11/8) με αντιπάλους το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

ΕΛΛΑΣ: Καλάθης 2, Μπουρούσης 8, Σλούκας 9 (1), Παππάς 12, Παπαγιάννης 9, Πρίντεζης 12 (2), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 10 (2), Παπαπέτρου 9, Θ.Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 6 (1).

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ακόντο 2, Τζόνσον 5 (1), Μόκφορντ 7 (1), Οκέραφορ, Κλαρκ 12 (2), Μάρεϊ 3, Μπόατενγκ 2, Ατσάρα 3 (1), Ολασένι 13, Ουίλιαμς 11, Τζόζεφς 6 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή