Στον τελικό με μία βολή ο Κυριαζής

Στον τελικό με μία βολή ο Κυριαζής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο μία βολή χρειάστηκε ο Γιάννης Κυριαζής για να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του ακοντισμού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Αντίθετα, η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 200 μ. και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος. Η διοργάνωση, για τα ελληνικά χρώματα, συνεχίζεται σήμερα με τη συμμετοχή δύο αθλητριών μας. Πρόκειται για την Ελισάβετ Πεσιρίδου και την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου.

Ο Γιάννης Κυριαζής στο ντεμπούτο του σε προκριματικό παγκοσμίου πρωταθλήματος κατέκτησε την πρόκριση για τον τελικό με την… πρώτη βολή. Εστειλε το ακόντιο στα 84,60. Εχει καλύτερη επίδοση στα 88,01 και αύριο (22.15) θα προσπαθήσει να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Η Τατιάνα Γκούσιν δεν κατάφερε να ανεβεί όσο ψηλά θα ήθελε στον προκριματικό του ύψους. Είχε καλύτερο άλμα στο 1,85. Η Μαρία Μπελιμπασάκη ήρθε 5η στην 3η σειρά των ημιτελικών με 23.21 (17η θέση). Σήμερα, η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα πάρει μέρος (12.45) στην τρίτη προκριματική σειρά των 100 μ. εμπ. Εχει τρέξει την απόσταση σε 13.03 και θα επιδιώξει έναν χρόνο μικρότερο από 13.00. Την πρόκριση για τους απογευματινούς τελικούς θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες από κάθε σειρά και οι τέσσερις με τους καλύτερους χρόνους στο σύνολο των σειρών. Στην ίδια σειρά με την πρωταθλήτριά μας θα τρέξει και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, η Κέντρα Χάρισον, που έχει φέτος 12.28, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι Τόμσον (Τζαμάικα – 12.69), Σάρλον (Μπαχάμες – 12.74), Ταλάι (Λευκορωσία) 12.90.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (12.10) θα αγωνιστεί στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας. Στο τελευταίο Γκραν Πρι (Καβάλα), είχε ρίξει στα 61,53 μ., μία επίδοση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Το απευθείας όριο έχει οριστεί από τους διοργανωτές στα 62,50 μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή