Ανασύνταξη και βελτίωση για τον Παναθηναϊκό

Ανασύνταξη και βελτίωση για τον Παναθηναϊκό

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 3-2 της νίκης της Αθλέτικ Μπιλ-μπάο στη Λεωφόρο έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων για τον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε και τα κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικός απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα, αλλά δεν είχε τη δύναμη να κάνει το θαύμα. Η ήττα του με 1-0 στο «Σαν Μαμές» υπέγραψε και τυπικά τον αποκλεισμό του από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με κέρδος ότι παρά το εις βάρος του σκορ από τη Λεωφόρο, τις πολλές απουσίες του (Μολέντο, Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, Ρέις) και την πολύ κακή παράδοσή του απέναντι σε Ισπανούς, στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε μια ομάδα που δεν τον υποτίμησε και τον αντιμετώπισε με τη σοβαρότητα που αρμόζει στη μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία του.

Οι Βάσκοι μπήκαν με ορμή στο παιχνίδι και επιδίωξαν να «καθαρίσουν» με ένα γρήγορο γκολ την πρόκριση από νωρίς. Το άγγιξαν στο 14΄ όταν η κεφαλιά του Αντούριθ από θέση οφ σάιτ τράνταξε το δοκάρι του Βλαχοδήμου (στην επαναφορά ο Λαπόρτ σούταρε από κοντά άουτ) και το πέτυχαν στο 22΄ όταν ο δαιμόνιος Αντούριθ έκανε εκπληκτική μπαλιά στον Σασουέτα κι αυτός με σέντρα ξυράφι από δεξιά βρήκε τον Μουνιαΐν που σκόραρε με κοντινή προβολή. Μετά το 1-0, ο μέχρι τότε υποτονικός και ασύνδετος Παναθηναϊκός ισορρόπησε, βρήκε καλό ρυθμό, κέρδισε μέτρα και άρχισε να απειλεί, με δύο καλά σουτ του Καμπέσας (29΄, 32΄) κι άλλο ένα του Λουτσιάνο στο 41΄. Τη μεγάλη ευκαιρία τους να ξαναμπούν στο παιχνίδι οι «πράσινοι» την έχασαν στο 42΄, όταν ύστερα από ωραίο διαγώνιο σουτ του Τσάβες η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής δοκού του Ερερίν και στην επαναφορά της, ο Καμπέσας μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

Η σοβαρή και καλά οργανωμένη Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν αγνόησε την προειδοποίηση. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία που θα φούντωνε τις όποιες ελπίδες του για τη μεγάλη ανατροπή, εμφανίστηκε πιο δυνατή και συγκεντρωμένη στο β΄ ημίχρονο, δεν «κάθισε» στο γεγονός ότι έπρεπε να δεχθεί τρία γκολ για να αποκλειστεί και πήρε ξανά τον έλεγχο του ρυθμού. Ηταν πάντα επικίνδυνη και δεν άφησε την ελληνική ομάδα να πάρει μεγάλο ρίσκο στην προσπάθειά της να σκοράρει για να διεκδικήσει κάτι. Οι τρεις προσπάθειες του Αντούριθ (47΄, 51΄, 71΄) και δύο καλές αποκρούσεις του Βλαχοδήμου σε σουτ του Σανχοσέ στο 55΄ και του Κόρντομπα στο 63΄ ήταν οι πιο καλές στιγμές των Βάσκων για το 2-0, με τους «πράσινους» να απαντούν με μια μεγάλη ευκαιρία του Λουτσιάνο στο 87΄ κι ένα καλό αλλά αδύναμο σουτ του Μολίνς στις καθυστερήσεις.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν – Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα – Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74΄ Ρίκο) – Σουασέτα (64΄ Ινάκι Γουίλιαμς), Μουνιαΐν (79΄ Ακέτσε), Κόρδοβα – Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος – Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ – Καμπέσας (67΄ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66΄ Αλτμαν) – Λουτσιάνο – Τσάβες (74΄ Δώνης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή