Πέταξε για το Ελσίνκι και το Ευρωμπάσκετ η Εθνική

Πέταξε για το Ελσίνκι και το Ευρωμπάσκετ η Εθνική

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δηλώσεις για την απαραίτητη τόνωση αυτοπεποίθησης, τα συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας για την επίτευξη του πρώτου στόχου που είναι η πρόκριση στη φάση των «16» με πειστικές εμφανίσεις και η πίστη ότι όλα τα προβλήματα της προετοιμασίας θα έχουν θετικές λύσεις, δημιούργησαν το πλαίσιο της ψυχολογίας που έχουν οι παίκτες και οι προπονητές της εθνικής ομάδας, η οποία εγκαταστάθηκε στο Ελσίνκι, ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ μεθαύριο.

Για τον τεχνικό της ελληνικής ομάδας, η αύξηση της διάρκειας στην καλή απόδοση της Εθνικής θα είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο στους αγώνες του Α΄ ομίλου, ενώ αναφέρθηκε και στην επίλυση του προβλήματος ευστοχίας στο περιφερειακό σουτ.

«Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα και αυτό θα είναι το βασικότερο στοιχείο για να έρθουν τα αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα και όπως έχει η συχνότητα των αγώνων στις μεγάλες διοργανώσεις είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για τον επόμενο αντίπαλο και να αφήνεις πίσω τον προηγούμενο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο περιφερειακό σουτ, γιατί διαθέτουμε καλούς σουτέρ» υπογράμμισε ο Μίσσας, που ζητεί επιθετική άμυνα από τους διεθνείς παίκτες και προϋποθέσεις αιφνιδιασμών για εύκολα καλάθια: «Πρέπει να “παντρέψουμε” διάφορα πράγματα ανάλογα το παιχνίδι. Εχουμε σημειώσει αμυντική αποτελεσματικότητα με διαφορετικά σχήματα που υστερούν, όμως, στην επίθεση».

Ο Κώστας Σλούκας αντιμετώπισε με… χιούμορ και ποδοσφαιρικές μεθόδους την αντιμετώπιση της αστοχίας που είχε η Εθνική στα περισσότερα φιλικά της προετοιμασίας: «Μπορεί να σουτάρουμε με το πόδι για να μπει και κανένα! Πάντως, θα ανατραπεί αυτή η αστοχία που ήταν αφύσικη στα φιλικά. Τα προηγούμενα χρόνια φεύγαμε με υψηλά όνειρα και προσδοκίες. Εχουμε κατεβάσει λίγο το κεφάλι, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι τον όμιλο. Η απουσία του Αντετοκούνμπο άλλαξε σχεδόν όλα τα σχέδια, αλλά η Εθνική έχει 12 καταξιωμένους παίκτες».

• Πλήρης και με έκδηλη αισιοδοξία ότι στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου στο Ευρωμπάσκετ, μεθαύριο, μπορούν να δημιουργήσουν την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε απο χθες στο Ελσίνκι η αποστολή της εθνικής Ισλανδίας.

«Θα παίξουμε χωρίς άγχος και ξέρουμε ότι όλοι οι αντίπαλοί μας είναι καλύτεροι, αλλά δεν ήρθαμε μόνο για τις εμπειρίες της δεύτερης συμμετοχής μας σε Ευρωμπάσκετ» υποστήριξε ο 19χρονος Τράιβγκι Χίνασον που έπαιξε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, στην Κρήτη.

Στη Γαλλία, την οποία η Εθνική θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο στο Ελσίνκι, οι πιθανότητες συμμετοχής του Κέβιν Σέραφιν στην τελική 12άδα (σήμερα η ανακοίνωσή της), έχουν μειωθεί.

Γ.Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή