Εδειξε τα «δόντια» του ο Χάμιλτον και στο Βέλγιο

Εδειξε τα «δόντια» του ο Χάμιλτον και στο Βέλγιο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμφισβήτητα ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνας στο Σπα του Βελγίου, όπου ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του στη φετινή σεζόν και μείωσε τη διαφορά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στους 7 β. (220 έναντι 213). Ο Βρετανός πιλότος, που γιόρτασε τα 200 Grand Prix στη Φόρμουλα 1, παρέμεινε στην πρώτη θέση από την έναρξη του αγώνα, με τον Γερμανό να προσπαθεί να κάνει κάτι μόνο στον 33ο γύρο όταν και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. «Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας, ήμουν κοντά στον Χάμιλτον σε όλη τη διάρκειά του.

Περίμενα να κάνει κάποιο λάθος, αλλά δεν έκανε», τόνισε ο Γερμανός.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull εγκατέλειψε για 6η φορά φέτος, με τον πρόεδρο της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, να επιτίθεται στη Renault: «Η Renault δεν μας παρέχει την αξιοπιστία και την απόδοση που περιμέναμε να έχουν οι κινητήρες της. Πληρώνουμε πολλά χρήματα για τον κινητήρα και πρέπει να τον βελτιώσουν, γιατί έτσι βλάπτουν και εμάς αλλά και την εταιρεία τους», ανέφερε.

Απρόοπτα είχαν και οι πιλότοι της Force India, Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή, με αποτέλεσμα ο πρώτος να εγκαταλείψει. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Οτμαρ Σαφνάουερ, τόνισε: «Τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον, εάν όμως αυτό δεν είναι γίνεται προς όφελος, δεν θα ξανασυμβεί».

Στα αγωνιστικά, τρίτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull, ενώ τέταρτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν. Στους κατασκευαστές προηγείται η Mercedes με 392 βαθμούς, έναντι της Ferrari που έχει 348. Το επόμενο γκραν πρι θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Μόντσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή