Κίνητρο αλλά και προβλήματα στην Εθνική

Κίνητρο αλλά και προβλήματα στην Εθνική

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προβλήματα μπήκε η εθνική ομάδα στην αφετηρία της προετοιμασίας της για τους κρίσιμους εντός έδρας αγώνες με την Εσθονία και το Βέλγιο, της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Ο Μίχαελ Σκίμπε δεν μπορεί να υπολογίζει τους Βασίλη Τοροσίδη και Δημήτρη Κουρμπέλη, οι οποίοι τραυματίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τους. Ο έμπειρος ακραίος αμυντικός χτύπησε στο παιχνίδι της Μπολόνια με την Μπενεβέντο και δεν ταξίδεψε για την Αθήνα, ενώ ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού έχει μια φλεγμονή στο ισχίο και οι γιατροί της Εθνικής που τον εξέτασαν, έκριναν πως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Επιπλέον, για το ματς με την Εσθονία δεν υπολογίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος είναι τιμωρημένος, αλλά και ο Μήτρογλου που κάνει αγώνα δρόμου για να αποθεραπευτεί πλήρως και να είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με το Βέλγιο. Παράλληλα, αμφίβολη είναι η παρουσία του Στέφανου Καπίνο. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και για τον λόγο αυτό κλήθηκε χθες ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού.

Να σημειωθεί πως αρχικώς ο Γερμανός τεχνικός είχε συμπεριλάβει στις επιλογές του μόνο τον Ορέστη Καρνέζη και τον Στέφανο Καπίνο, ενώ την Παρασκευή πρόσθεσε και τον Γιάννη Ανέστη. Αλλά από χθες έχει στη διάθεσή του και τέταρτο γκολκίπερ, τον Κυριακίδη, εξαιτίας του προβλήματος του Καπίνο.

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίζεται αισιόδοξος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής: «Η ομάδα έχει υψηλό κίνητρο. Κοιτάζουμε μόνο την Εσθονία, έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Το κενό σε δεξί αμυντικό άκρο και επίθεση θα καλυφθεί εκ των έσω. Δεν σκεφτόμαστε ακόμη το ματς με το Βέλγιο». Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε: «Κοιτάζουμε ένα ένα τα ματς. Δεν υπάρχει κανένα Βέλγιο αυτή την ώρα στο μυαλό μας. Ο Σκίμπε έχει φτιάξει μια ομάδα με ομοιογένεια και αυτό φαίνεται από τις κλήσεις».

Για την πρώτη κλήση του στην Εθνική Ελλάδος μίλησε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ: «Είναι όνειρο όλων των ποδοσφαιριστών να κληθούν και να αγωνιστούν στην Εθνική Ανδρών και φυσικά είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που το δικό μου όνειρο πραγματοποιείται. Η πρόσκλησή μου από τον κ. Σκίμπε αποτελεί επιβράβευση της δουλειάς και της προσπάθειάς μου τα τελευταία χρόνια και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να εκπληρώσει η Εθνική τους στόχους της, με πρώτο την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή