Ο Μέσι θέλει ακόμα μία ευκαιρία

Ο Μέσι θέλει ακόμα μία ευκαιρία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο είχε προ ημερών ξαφνιάσει πολλούς δηλώνοντας πως θα ήταν άδικο να τελειώσει ο Λιονέλ Μέσι την καριέρα του χωρίς να κατακτήσει Μουντιάλ. Χθες τα ξημερώματα, ο δαιμόνιος επιθετικός πήρε επιτέλους την εθνική Αργεντινής από το χέρι και την έφερε στα τελικά της Ρωσίας, εκεί όπου στα 31 του θα έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτό που του λείπει.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα σκόραρε και τα τρία τέρματα της «αλμπισελέστε» στο Κίτο, με άξιο συμπαραστάτη τον Ανχελ ντι Μαρία με τον οποίο συνδυάστηκε στα δύο από τα τρία γκολ και χάρισε στην Αργεντινή τη νίκη με 3-1 επί του Ισημερινού και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είμαι τυχερός που ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο έχει την εθνικότητα της Αργεντινής», είπε ανακουφισμένος ο ομοσπονδιακός προπονητής Χόρχε Σαμπαόλι.

Σοκ για Χιλή, ΗΠΑ

Αντιθέτως, η Χιλή, με την οποία ο κ. Σαμπαόλι κατέκτησε πρόπερσι το Κόπα Αμέρικα, γνώρισε τη σκληρή πλευρά του ποδοσφαίρου. Οχι μόνο αποκλείστηκε χάνοντας από τη Βραζιλία με 3-0, αλλά τα έχει και με την τύχη που της στέρησε μία έστω από… σπόντα ελπίδα πρόκρισης.

Συγκεκριμένα, το Περού πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν χάρη σε απίστευτη συγκυρία. Ενώ ηττάτο από την Κολομβία εντός έδρας με 1-0, ο Πάολο Γκερέρο εκτέλεσε απευθείας φάουλ αγνοώντας ότι ήταν έμμεσο. Ομως ο τερματοφύλακας της Κολομβίας ενστικτωδώς προσπάθησε να αποτρέψει το γκολ, ακούμπησε την μπάλα που πήγαινε μέσα και το γκολ μέτρησε.

Ετσι το Περού θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία και η πρωταθλήτρια Αμερικής Χιλή θα μείνει σπίτι της. Εκτός από τη Βραζιλία και την Αργεντινή προκρίθηκαν ακόμη Κολομβία και Ουρουγουάη.

Βορειότερα, στη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πρώτο γκολ του Παναμά στη νίκη επί της Κόστα Ρίκα που χάρισε την πρόκριση στα τελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το τέρμα με το οποίο ισοφάρισε ο Παναμάς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και οδήγησε στη νίκη τελικά με 2-1 ήταν γκολ-φάντασμα, καθώς η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή τέρματος. Παρά ταύτα, ο διαιτητής από την Ονδούρα το μέτρησε.

Το ζήτημα είναι ότι αν ο διαιτητής δεν μετρούσε το γκολ, και υποθετικά έληγε 1-1 το ματς, η πατρίδα του, η Ονδούρα θα είχε προκριθεί αυτομάτως στο Μουντιάλ, ενώ τώρα θα πρέπει να υποβληθεί στη δύσκολη δοκιμασία του διπλού μπαράζ με την Αυστραλία. Ακόμη πιο σημαντικό, θα έμενε στο παιχνίδι η ομάδα των ΗΠΑ, μπαίνοντας εκείνη στα μπαράζ, ενώ τώρα έμεινε στα κρύα του λουτρού.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ υπέστη ήττα-σοκ με σκορ 2-1 από το αποκλεισμένο Τρίνινταντ, σε έναν όμιλο όπου στην τελευταία αγωνιστική οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ηττήθηκαν από τις τρεις τελευταίες. Συνεπώς Μεξικό, Κόστα Ρίκα και Παναμάς πάνε στη Ρωσία και η Ονδούρα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή