Πανιώνιος: υπ’ ατμόν ο Σούμποτιτς

Πανιώνιος: υπ’ ατμόν ο Σούμποτιτς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταμείο είναι… μείον για τον Πανιώνιο που ολοκλήρωσε άδοξα τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ, ενώ το μέλλον της τεχνικής ηγεσίας του και της ομάδας που θα παρουσιάσει την επόμενη περίοδο, διαγράφεται αβέβαιο. Μπορεί ο Λευτέρης Σούμποτιτς να δήλωσε ότι η χρονιά δεν ήταν «χαμένη» για τους «κυανέρυθρους», αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμεινε στην 5η θέση, όπως είχε καταφέρει και σε προηγούμενα πρωταθλήματα, αλλά αυτή τη φορά το οικονομικό κόστος αυτής της κατάστασης ήταν πολύ μεγαλύτερο, ενώ δεν υπήρξαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ποιος είναι ο απολογισμός το φετινού Πανιωνίου; Μεμονωμένα καλά αποτελέσματα, κυρίως στην έδρα του, η επίδειξη καλού μπάσκετ κατά περιόδους και η παρακαταθήκη δύο διεθνών παικτών, όπως ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντόπουλος, αν παραμείνουν και οι δύο κάτοικοι Νέας Σμύρνης…

Ο Σούμποτιτς επέμενε, μέχρι την τελευταία ημέρα των περυσινών μεταγραφών, να μην αποκτηθεί ένας ξένος σέντερ, αντί του Γιούρι Ζντοβτς και ο Πανιώνιος αγωνίσθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, με 4 πάουερ φόργουορντ και έναν πίβοτ τον Μάγλο. Λεπτομέρεια του σχεδιασμού που καταγράφεται εκ του αποτελέσματος;Μπορεί, αλλά ο Πανιώνιος παρουσίασε την πιο άοσμη και άχρωμη ομάδα των τελευταίων ετών και όταν χρειάσθηκε να κάνει την υπέρβαση σε καθοριστικά παιχνίδια, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Υποτίθεται, ότι ο «Πίξι» προερχόμενος από τους δύο τίτλους του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να εμφυσήσει παρόμοια νοοτροπία, στους παίκτες του Πανιωνίου, έχοντας και τη βοήθεια της έμπειρης επιλογής του Ζντοβτς.

«Εδώ ολοκληρώνεται το έργο μου στον Πανιώνιο…», υπογράμμισε ο Σούμποτιτς, μετά το καλάθι της τελευταίας στιγμής από τον Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος έστειλε την ΑΕΚ στην ημιτελική φάση των πλέι οφ και τους «κυανέρυθρους» για πρόωρες διακοπές. Είτε γιατί ο Σούμποτιτς θα δεχτεί προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες που θα τον θέλουν στον πάγκο τους, είτε γιατί δεν είχε την αποτελεσματικότητα που του ζητήθηκε, όταν αντικαθιστούσε στον Αντρέα Μανζόν, είτε γιατί «πρόδωσε» την έμμισθη διοίκηση Γερασιμίδη, ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Θόδωρου Κωνσταντώνη και ζήτησε την απομάκρυνση του τελευταίου, είτε γιατί δεν είδε τον πάγκο του Πανιωνίου ως σταθμό στην καριέρα του, αλλά ως ένα «πέρασμα» για υψηλότερα «σκαλοπάτια», το αποτέλεσμα του διαγραφόμενου χωρισμού του με τον Πανιώνιο, δεν αλλάζει..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή