Παραολυμπιονίκες εν δράσει

Παραολυμπιονίκες εν δράσει

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα… Σίδνεϊ θα μυρίσει την ερχόμενη Τετάρτη στο «Ζηρίνειο» της Κηφισιάς, με την ευκαιρία του 13ου Πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητών με ειδικές ανάγκες. Στη διοργάνωση αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 700 αθλητές και αθλήτριες, από 55 σωματεία και ανάμεσά τους οι Παραολυμπιονίκες, που μας έκαναν υπερήφανους με τα μετάλλια και τις πολλές διακρίσεις στους τελευταίους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Για πρώτη φορά φέτος οργανώνονται Πανελλήνιοι αγώνες σε τόσα αθλήματα. Οι αθλητές θα διαγωνισθούν σε στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία, αντισφαίριση, άρση βαρών, τοξοβολία, μπότσια (είδος χειροσφαίρισης τυφλών, όπου η μπάλα περιέχει κουδουνάκι), σκοποβολή, ποδόσφαιρο τυφλών, σκάκι τυφλών, τζούντο τυφλών και αγωνιστικό χορό με αναπηρικά αμαξίδια. Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να τους προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή της, διαβεβαίωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης και ο ΓΓΑ, Νίκος Εξαρχος. «Πρωταρχικός στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε κορυφαία εσωτερική διοργάνωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για περισσότερες διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς», δήλωσε ο κ. Φλωρίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Εξαρχου. «Οι αγώνες αυτοί, εκτός από το αθλητικό μέρος, αποτελούν και ένα μεγάλο μήνυμα προς όσους έχουν αναπηρία» τόνισε.

Ποια ήταν αυτή η αντίθεση; Οταν ο Τάκης Λεμονής μιλούσε για μεταγραφές, που σημαίνουν δισεκατομμύρια και που έχουν αρχίσει να εντοπίζονται, τις ίδιες ας πούμε στιγμές, γινόταν κατάσχεση στα γραφεία του Γιώργου Μπατατούδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή